Cvetković uvjeren da njegova Srbija može pobijediti Hrvatsku na otvorenju Europskog rukometnog prvenstva

Cvetković uvjeren da njegova Srbija može pobijediti Hrvatsku na otvorenju Europskog rukometnog prvenstva

Cvetković misli da njegov tim može dogurati daleko na prvenstvu.

U sportskom centru Kovilovo u predgrađu Beograda gdje se spajaju Dunav i Sava pripremaju za srpski rukometaši za nadolazeće Europsko rukometno prvenstvo i utakmicu otvaranja protiv Hrvatske u Splitu 12. siječnja. Izbornik Jovica Cvetković i igrači nastoje se što bolje pripremiti za to veliko natjecanje gdje će htjeli pokazati da su vrhunski tim.

Cvetković je nekad bio proslavljeni rukometaš, koji je 1986. godine s Mirkom BašićemZlatkom SaračevićemVeselinom Vujovićem osvojio s Jugoslavijom naslov svjetskog prvaka u Švicarskoj. Za Sportske novosti izjavio je: “Takav sam čovjek, uvijek od sebe i drugih tražim maksimum bez obzira na sve probleme, a ima ih poprilično. Nema tog sportaša koji ide po poraze i ja zato vjerujem da mogu iznenaditi i pobijediti svakog, uključujući i Hrvatsku na domaćem terenu. Istog sam trena nakon okupljanja zaboravio da smo ostali bez mnogih važnih igrača, ambicije nam ostaju iste”.

Srbija bi bila sretna kada bi ponovila uspjeh iz 2012. kad je osvojila drugo mjesto na Europskom prvenstvu u Srbiji. U Srbiji ima dosta izostanaka pa tako na prvenstvu neće nastupiti Strahinja MilićIlija AbutovićRastko Stojković i Momir Rnić.  Bojan Beljanski je trenutno ozlijeđen ali vjerojatno će se vratiti. Srbi unatoč svemu očekuju pravi rezultat.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.