Dalić napada Enriquea sa svih strana, početni sastav izgleda moćno

Dalić napada Enriquea sa svih strana, početni sastav izgleda moćno

Zlatko Dalić je u nekoliko navrata na službenoj press konferenciji pred utakmicu novinarima otkrivao udarnih jedanaest za idući susret. Večeras bi tako mogli saznati na koga izbornik računa u prvom od dva čina ovog reprezentativnog tjedna.

No, da vidimo kako bi to sutra doista moglo izgledati. Izborniku najviše glavobolje donosi razmišljanje oko pozicije vratara. Od tri prisutna možemo reći da je Karlo Letica trenutno sigurni broj tri nakon što je i u klubu izgubio ‘jedinicu’. Čak ga je i trener Ivan Leko otvoreno kritizirao, no Karlo je još mlad i njegovo vrijeme će sigurno doći. Mlad je i Dominik Livaković, no on brani na visokom nivou već duži period. U utakmici protiv Engleske na Rujevici također je pokazao što zna i suigrače je u nekoliko navrata spasio poraza. Lovre Kalinić je nakon odlaska Danijela Subašića u reprezentativnu mirovinu čvrsto ugrabio vatrenu jedinicu na koju je dugo čekao, no nakon nekoliko propuštenih utakmica zbog ozljede Livaković puše za vratima.

Problem lijevog beka opet je aktualan. Ivana Strinića nema zbog problema sa srcem, no oporavak je u tijeku i nadamo se potpunom ozdravljenju srebrnog beka. Tu je Josip Pivarić, ali on je došao sa ozljedom pa tako ni drugi srebrni neće biti u sastavu. Ukoliko izbornik ne želi ‘izmišlajti toplu vodu’ i dirati u ono što radi kako treba da bi krpao lijevu stranu, a to su pozicije stopera i desnog beka, Antonio Milić će dobiti svoju priliku od prve minute. Godinama već igra na visokom nivou u belgijskoj ligi i trebao bi dobiti prednost. Domagoj Vida i Šime Vrsaljko su znali uskočiti na lijevu stranu, no onda bih se razbila stabilnost sredine koju imaju Dejan Lovren i Vida ili desna strana na kojoj trenutno nemamo adekvatnu alternativu za Vrsaljka.

U vezi i napadu Dalić neće imati nikakvih problema sa slaganjem momčadi. Vezni red je,  što defenzivno, što ofenzivno, jedan od najboljih na svijetu. Marcelo Brozović, Ivan Rakitić i Luka Modrić će sigurno krenuti od prve minute. Krilne pozicije zauzeti će Ivan Perišić lijevo i Ante Rebić desno. Obojica su podigla formu u odnosu na zadnje okupljanje i tu Dalić nema drugog izbora. Isto tako i Andrej Kramarić je u usponu. Počeo je zabijati i u Bundesligi i u Ligi Prvaka te bi trebao biti udarna špica. No, sačekajmo konačnu odluku Zlatka Dalića…

Mogući sastav za napasti Španjolce: Livaković – Milić, Vida, Lovren, Vrsaljko – Brozović, Rakitić, Modrić – Perišić, Rebić – Kramarić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.