Dalić objavio popis za Peru i Meksiko

Dalić objavio popis za Peru i Meksiko

Poznat je popis kandidata za utakmice protiv Perua i Meksika.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je danas popis igrača na koje računa za prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika. Dalić je najavio dvoboje: “Bit će ovo dvije jako važne utakmice i riječ je o dobroj provjeri protiv dva sudionika Svjetskog prvenstva.”

Pozvano je 29 igrača, no popis će se skratiti za šest imena. Na popisu su: Subašić, L. Kalinić, Livaković (vratari), Ćorluka, Vida, Lovren, Vrsaljko, Jedvaj, Strinić, Mitrović, Nižić, Leovac, Pivarić (braniči), Modrić, Rakitić, Kovačić, Brozović, Badelj, Rog, Pašalić, Bradarić (vezni), Mandžukić, N. Kalinić, Perišić, Kramarić, Pjaca, Čop, Rebić i Santini (napadači).

Osvrnuo se izbornik na pravne probleme Luke Modrića: “Razgovarao sam s Lukom i pratim situaciju. Poznajem ga i mislim da će biti na svojoj razini kad bude najpotrebnije. Najvažnije je da se što prije vrati na teren. Svi mi imamo probleme i ne mislim se time posebno baviti.”

Dotaknuo se i teme Dražena Ladića: “Od dolaska na poziciju izbornika izbjegavam probleme jer želim samo pozitivu i dobru atmosferu jer to je ključno za napredak. Rekao sam svoje oko sastava stožera i nema potrebe za ponavljanjem. Najvažnije je da budemo kompletni do završnih priprema. Još trebamo skauta za Island, fitness trenera i fizioterapeuta. Svi izbornici prije mene su samostalno birali stožer i ne vidim razloga zašto ja ne bih mogao.”

Nakon devet mjeseci vratio se Vedran Ćorluka: “Nisam bio na moskovskom derbiju jer nije bilo sigurno hoće li igrati. Spreman je i potreban reprezentaciji te ide s nama u SAD. Jasno mi je da Ćorluka nije u pravoj formi, ali on je jedan od vođe ove momčadi i vjerujem mu. Očekujem ga u dobroj formi na Svjetskom prvenstvu.”

Spomenuo je i Nikolu Vlašića: “Uz njega pratim mlade igrače poput Benkovića, More, Sose i Ćorića. Vlašić je naša perspektiva, no trenutno ne igra i žao mi je zbog toga. Kad bude imao minutažu u klubu može računati na mjesto u reprezentaciji. Stariji igrači mogu imati manju minutažu, no za mlade vrijede drugačija pravila.”

Zaključio je: “Mislim da nam psiholog nije potreban jer imam povjerenja u igrače i mislim da bi taj potez bio suvišan. Vjerujem da sam ja dovoljan u tom segmentu jer trener mora biti stručnjak za sve probleme, a ne samo slagati taktiku.”

Marko Livaja je ostao bez poziva: “Vukojević ga je gledao jer je s deset pogodaka pridobio moju pozornost. Ovog puta sam pozvao igrače koji su iskusni u reprezentaciji, no ako nastavi ovako ima izgleda za poziv.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.