Dalić otkrio kakvu pogrešku su Vatreni napravili na Mundijalu, ali i nagovijestio povratak Kalinića!

Dalić otkrio kakvu pogrešku su Vatreni napravili na Mundijalu, ali i nagovijestio povratak Kalinića!

Pročitajte opširan intervju izbornika.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu međunarodne konferencije o analizi izvedbe u sportu u Opatiji izjavio je da se emocije nakon srebrnog odličja na Svjetskom prvenstvu još nisu slegle, no da je sad pred Vatrenima još i veći pritisak.

Zlatko Dalić sudjelovao je uz izbornika U21 reprezentacije Nenada Gračana, izbornika Slovenije Tomaža Kavčića i izbornika U21 reprezentacije Slovenije Primoža Glihu.

“Prije odlaska na natjecanja događalo se da se moraju odbaciti igrači koji neće igrati na Mundijalu pa se stvaralo nezadovoljstvo. Ovako su se svi igrači mogli posvetiti treninzima na pripremama bez opterećenja i nervoze hoće li na kraju biti izabrani“, započeo je.

“Igračima je bilo dopušteno da se nakon utakmica regeneriraju kako čine i u svojim klubovima, no jedna greška bila je učinjena u aspektu promatranja protivnika. Kada je za Dansku zaigrao igrač, koji je mogao izbaciti loptu iz outa vrlo daleko, za njega nismo znali, a iz takve situacije primili smo gol“, priznao je.

Osvrnuo se i na deklasiranje Španjolske, koja je u Ligi nacija pobijedila Hrvatsku s ogromnih 6:0, nanijevši joj najteži poraz u povijesti:

“Ta utakmica nije poremetila moje planove jer na temelju jedne utakmice ne mogu se ocjenjivati i stvarati stavovi. Bitno je da u ožujku imamo 22 igrača na koje možemo razgovarati“, obrazložio je.

Zatim je i iznenadio sve prisutne te dao nagovijestiti da će pozvati Nikolu Kalinića u reprezentaciju, iako ga je protjerao iz Rusije:

“Ja sam spreman i otvoren za razgovore oko mogućeg povratka Nikole Kalinića u reprezentaciju, no trenutno čekam njegov potez jer je on na potezu. Tako da, dok se on ne javi, ne bih želio razgovarati o toj temi“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.