Dalić poštuje snagu Engleza

Dalić poštuje snagu Engleza

Izbornik spušta stvari na zemlju i tvrdi da u ovoj utakmici nismo favoriti

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je na konferencij održanoj na Wembleyu odgovarao na pitanja prisutnih novinara povodom sutrašnje utakmice sa Englezima. Ponovno se osvrnuo na termin odigravanja utakmice jer smatra kako je to premalo vremena za odmoriti se nakon onako velike i teške utakmice u četvrtak na Maksimiru.

Na pitanje što misli o utakmici i kakve su šanse njegove ekipe odgovorio je da momčad koja dolazi na Wembley, pred 80 000 tisuća navijača ne može biti favorit protiv ove nove Engleske koja se pod Southgateom ponovo vraća u krug najboljih reprezentacija svijeta.

Nije htio odgovoriti hoće li ponovno Jedvaj dobiti priliku na lijevom boku nakon utakmice sa Španjolskom ili će igrati oporavljeni Josip Pivarić koje mu je to pak prirodna pozicija: “Doznati će te sutra.”. Također je odbio dati bilo kakav komentar oko Dejana Lovrena, iako su Engleski novinari bili uporni po tom pitanju.

“Wembley je veliko i široko izdanje, morati ćemo paziti puno više Engleskih igrača koji su jako brzi. Znam da će Englezi sutra igrati na posjed lopte, a druga opcija im je preskakanje igre preko golmana. Pickford je jedan od najboljih golmana svijeta u tom segmentu.” odgovorio je priupitan hoće li posebno pripaziti na Raheem Sterlinga. Odgovorio je da čvrstim i kompaktnim blokom misli zaustaviti brzu kontru Engleza.

Izjavom da je pobjeda u polufinalu samo naša i da je eventualni poraz u nedjelju ne može iskupiti, podsjetio je prisutne novinare na utakmice koje je Hrvatska reprezentacija odigrala pod njegovim vodstvom. Izuzev Jordana tu je 15 drugih protivnika protiv kojih su igrali u posljednjih godinu i mjesec dana. Ukrajina, Grčka, Peru, Meksiko, Brazil, Senegal, Nigeria, Argentina, Island, Danska, Rusija, Engleska, Francuska, Portugal, Španjolska. Velike reprezentacije i velike utakmice.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.