Damir Burić Šolta preuzeo Hajduk

Damir Burić Šolta preuzeo Hajduk

Odmah nakon završetka sezone Hajduk je imenovao Damira Burića Šoltu novim trenerom...

Nakon dugotrajnog razmišljanja vodstvo Hajduka je objavilo da je Damir Burić Šolta nasljednik Harija Vukasa na klupi. Ovo će za 50-godišnjeg Splićanina biti prvi samostalni posao, ali ima veliko iskustvo u njemačkom nogometu. Nadimak Šolta je dobio jer njegova obitelj potječe s istoimenog otoka. Igrao je u Waldhof Manheimu, Ingolstadtu, Freiburgu i Borussiji (M). Potom je bio pomoćni trener Freiburga, Bayera, Werdera i njemačke U-21 reprezentacije. Završio je uglednu trenersku akademiju Hennes-Weisweiler u Kölnu.

Burić je nakon službene potvrde imenovanja izjavio: “Hajduk je veliki profesionalni izazov, ali s osobne strane je to strast, ljubav i ponos jer sam jako vezan za ovaj klub. Nisam imao priliku biti igrač Hajduka, no sad se na drugi način ostvario moj san. Jako sam sretan i ponosan. Pratio sam sve posljednje utakmice Hajduka. Dobro poznajem momčad i kompletnu situaciju. Naravno, sve ću znati tek kad počnem s radom. Želim modernu, prepoznatljivu, dinamičnu i agresivnu momčad. Vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat.”

Marin Brbić misli: “Nakon dužih razgovora odabrali smo gospodina Damira Burića. Smatramo da je on najbolji izbor za naše ciljeve u novoj sezoni. Hvala Hariju Vukasu jer je pomogao Hajduku u teškim trenucima i izborio je Europu. Ostaje u klubu na nekoj drugoj funkciji.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.