Damir Martin u finale samaca s rekordom europskih prvenstava

Damir Martin u finale samaca s rekordom europskih prvenstava

Na Europskom prvenstvu u Poznanju odlične rezultate niže hrvatski veslač Damir Martin.

Bivši član slavnog hrvatskog četverca, Damir Martin, plasirao se u finale samaca na Europskom prvenstvu u poljskom Poznanju s rekordom europskih prvenstava koji sada iznosi 6:47:35 minuta.

Martin je nakon uvjerljive pobjede u kvalifikacijama slavio i u polufinalu gdje je iza sebe ostavio Čeha Ondreja Syneka te Britanca Angusa Grooma. Aktualni europski prvak Synek je vodio na početku utrke, no Martin je odličnim finišem pokazao vrhunsku fizičku spremu te izvrsnu formu. Na kraju je slavio sa 2.44 sekunde ispred Čeha.

Osim spomenutog trojca u finale su se iz druge polufinalne skupine plasirali Litavac Mindaugas Griskonis, dvostruki svjetski i olmpijski pobjednik Norvežanin Olaf Tufte i Belgijac Haness Obreno. Hrvatski dvojci bez kormilara u ženskoj i muškoj konkurenciji veslati će u nedjelju u B finalima za plasman od 7. do 12. mjesta.

Ante Janjić i Marin Begović ostali su 10 sekundi prekratki za A finale, dok su sestre Marcela i Karla Milošević ostvarile šesto mjesto u svojoj polufinalnoj skupini.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.