Damjan Rudež: “Barać pripada NBA ligi”

Damjan Rudež: “Barać pripada NBA ligi”

Hrvatska bi od sljedeće sezone mogla imati dva igrača u Indiana Pacersima jer Stanko Barać je već neko vrijeme na Radaru momčadi iz Indianapolisa.

Stanko Barać na meti je Indiana Pacersa koji polažu prava na njega još od 2007. godine kada je izabran na draftu od strane Miami Heata koji ga je odmah mijenjao u Indianapolis. Od 13. do 18. rujna boravit će u SAD-u gdje će odraditi probu te, ako zadovolji struku, Hrvatska će dobiti trećeg NBA igrača.

Time bi postao suigrač Damjanu Rudežu koji je za tiskano izdanje Sportskih novosti izjavio: “Ima visinu i snagu, ima šut, po talentu definitivno pripada tamo. Nadam se da će proći, potpisati ugovor i da ćemo sljedeće sezone zaigrati zajedno za Pacerse. Stvarno bih to volio.”

Kako su Rudež i suigrači imali prilično turbulentnu sezonu gdje nisu izborili doigravanje na slabašnom Istoku, očekuju se promjene. Spominje se da je na izlaznim vratima jedan od najboljih igrača, Roy Hibbert. Hrvatski reprezentativac na to kaže: “Najavljuje se da bismo sljedeće sezone trebali igrati brže. Međutim to ne znači da se Stanko ne bi mogao uklopiti. Po onome što sam vidio u posljednje vrijeme, a pogledao sam dosta utakmica Cedevite otkad mi je završila sezona, Barać mi izgleda dobro. Jako dobro.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.