Damjan Rudež: Na puno šuteva imam dobar osjećaj, ali lopta jednostavno ne uđe u koš

Damjan Rudež: Na puno šuteva imam dobar osjećaj, ali lopta jednostavno ne uđe u koš

Hrvatski reprezentativac Damjan Rudež postigao je sedam poena u porazu Indiane na gostovanju kod Minnesote sa 107:8.

Hrvatski reprezentativac Damjan Rudež postigao je sedam poena u porazu Indiane na gostovanju kod Minnesote sa 107:89. Rudež je u pripremnoj utakmici na terenu proveo 26 minuta uz dvije postignute trice iz šest pokušaja, te jedno slobodno bacanje. Uz to hrvatski reprezentativac imao je dva skoka i jednu asistenciju.

Rudež je u 36 utakmica u Zaragozi prošle sezone pogodio 44 posto pokušaja za tri poena. U razgovoru za službenu stranicu Indiana Pacersa Rudež je otkrio kako prolazi proces prilagodbe.

– Na puno šuteva imam dobar osjećaj, ali lopta jednostavno ne uđe u koš. To mi se događa u posljednje vrijeme i najbitnije je da ostanem miran. Moram vjerovati u sebe, dok god me trener drži na parketu znači da vjeruje u mene i suigrače. U takvoj situaciji ne preostaje mi drugo nego da nastavim pucati na koš, rekao je Rudež koji prema tvrdnjama u Indiani odlično puca na treningu, te je, kada su utakmice u pitanju, još uvijek u fazi prilagodbe.

– Kada sam dolazio u Indianu bio sam spreman sve upiti i naučiti nešto novo svaki dan. Zasad su još uvijek radovi u tijeku. Nije se lako prilagoditi. Svi igrači su brzi, visoko skaču i jaki su i to je nešto na što se moram prilagoditi, ustvrdio je Damjan Rudež.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.