Danijel Subašić je najbolji vratar Ligue 1!

Danijel Subašić je najbolji vratar Ligue 1!

Danijel Subašić proglašen je za najboljeg vratara ove sezone francuske Ligue 1 u izboru Nacionalnog sindikata profesionalnih nogometaša (UNFP).

Hrvatski nogometni reprezentativac i vratar francuskog Monaca Danijel Subašić proglašen je za najboljeg vratara francuske Ligue 1 u izboru Nacionalnog sindikata profesionalnih nogometaša (UNFP).

Monaco je dva kola prije kraja praktički osigurao naslov, a sada su i njihovim igračima počele pristizati nagrade za to. Posebno veseli što je Suba izabran za najboljeg vratara lige jer je Monaco ove godine reputaciju izgradio na velikom broju postignutih pogodaka pa je time ovo priznanje još veće. Subašić je ove sezone branio u 35 susreta za Monaco u Ligue 1, propustio je tek jedan ogled, a primio je samo 28 pogodaka te je čak 16 puta sačuvao čistu mrežu i sasvim zasluženo osvojio ovu nagradu.

Konkurenti za osvajanje ove nagrade bili su mu vratar PSG-a Kevin Trapp koji je primio najmanje pogodaka ove sezone, zatim Lyonov Anthony Lopes te Dijonov Baptiste Rennet koji svojim sjajnim obranama drži svoju momčad izvan zone ispadanja. Subašić je tek drugi stranac koji je ovu nagradu uspio osvojiti, prije njega uspjelo je to tek Salvatoreu Siriguu dok je branio za PSG 2013. i 2014. godine.

Kao osvajač nagrade naslijedio je dugodoišnjeg vratara i kapetana Marseillea Stevea Mandandu koji od ove sezone brani za englseki Crystal Palace. Mandanda je čak četiri puta osvajao tu nagradu te s Gregoryjem Coupetom dijeli prvo mjesto s najviše osvojenih nagrada za najboljeg vratara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.