Dario Šarić odlazi iz Sixersa

Dario Šarić odlazi iz Sixersa

Šariću je ovo treća NBA sezona.

Prema pisanju američkih portala, hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić napustiti će u velikom tradeu svoj dosadašnji klub Philadelphiju 76-erse, a novi klub biti će mu Minnesota Timberwolvesi.

Minnesota već duže vrijeme ima problema sa prvim razigravačem Jimmyjem Butlerom koji je nezadovoljan, a s obzirom da je Derrick Rose vratio negdašnju formu koja mu je donijela titulu MVP-ja, očekivao se što skoriji odlazak Butlera. U dogovoru klubova, Phila bi osim Butlera trebala dobiti i Justina Pattona, a putem Minnesote sa Šarićem će tricaš Robert Covington.

Šarić je 2014. godine izabran kao 12. pick na draftu od strane Orlando Magica, ali su ga Magicsi iste večeri razmjenili u Philu za Elfrida Paytona. Ipak u NBA se Šarić otisnuo tek dvije godine kasnije, a u svojoj rookie sezoni bio je kandidat za rookieja godine, međutim nagrada je dodijeljena Malcolmu Brogdonu.

U ovoj sezoni sezoni Šarić je u prosjeku igrao 30 minuta za Sixerse, a učinak mu je bio 11.1 poena, 6.6 skokova i dvije asistencije po utakmici.

U novoj momčadi Šarić bi minute trebao dijeliti sa Taj Gibsonom koji je trenutno prva opcija Timberwolvesa na poziciji krilnog centra.

Sezonu 2015.-2016. za momčad iz Minnesote igrao je Damjan Rudež.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.