Dario Šarić potpisao za turski Anadolu Efes, NBA će pričekati još barem dvije godine

Dario Šarić potpisao za turski Anadolu Efes, NBA će pričekati još barem dvije godine

Do sada su ga analitičari svrstavali oko desetog picka, ali kako Dario neće u NBA još neko vrijeme za očekivati je kako će biti nešto niže u izboru

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić pronašao je klub u kojem će nastaviti karijeru. Radi se o turskom Anadolu Efesu gdje već otprije borave Hrvati Stanko Barać i Zoran Planinić.

Nakon što je posljednjih godinu i pol proveo u Ciboni te osvojio hrvatsko prvenstvo, Kup Krešimira Ćosića i ABA ligu gdje je proglašen najboljim igračem odlučio se na promjenu sredine. Ove sezone u regionalnoj ligi prosječno je ubacivao 16,7 poena, hvatao 9,7 skokova i dijelio 3,2 asistencije.

Iako nije službeno objavljeno, odšteta je bila 1,200 000 eura odnosno toliko je iznosila odštetna klauzula. Iako će izići na ovogodišnji NBA draft koji se održava u četvrtak, karijera preko Velike Bare će pričekati još barem dvije godine. Do sada su ga analitičari svrstavali oko desetog picka, ali kako Dario neće u NBA još neko vrijeme za očekivati je kako će biti nešto niže u izboru. Kao glavni pretendenti na njegove usluge spominjali su se Denver Nuggetsi koji biraju jedanaesti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.