Dario Šarić: ‘Za Hrvatsku se mora igrati, tako su me odgojili’

Dario Šarić: ‘Za Hrvatsku se mora igrati, tako su me odgojili’

Jedna od najvećih zvijezda na predstojećem EuroBasketu hrvatski reprezentativac i igrač NBA ekipe Philadelphije 76ers-a Dario Šarić bit će važna karika za Hrvatsku na prvenstvu.

Iza Šarića je sjajna sezona u najjačoj ligi svijeta (NBA). Šarić je u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi izabran u rookie petorku sezone, a završio je i na drugom mjestu u izboru  za rookieja godine iza Amerikanca Brogdona.

Iako su neki NBA igrači otkazali nastup za reprezentaciju, Šarić o tome nije ni razmišljao. Više je puta istaknuo kako je reprezentacija svetinja i da mu igranje za Hrvatsku ne predstavlja obvezu već ga čini ponosnim.

Čelnici Philadelphije u Šariću vide nositelja igre, vjerojatno su htjeli da Dario ipak propusti okupljanje reprezentacije.

‘Nisu oni to nikad rekli izravno, nego su mi to pokušali reći okolnim putem, pitali su me trebaju li zvati naš Savez, želim li doći kasnije na pripreme, no ja sam odmah dao do znanja da je situacija takva da se za reprezentaciju mora igrati.’

Dario je odgovorio i kako to da njemu nije problem igrati za reprezentaciju, a drugima ipak jest.

‘Ne znam, to je valjda pitanje kako se tko osjeća. Je li netko odveć umoran ili ne osjeća pripadnost ovoj vrsti ili pak ne želi. Netko padne pod pritiskom NBA klubova, netko ne. Bez obzira na to kako te odgajali roditelji, a mene su moji odgajali da moram igrati za reprezentaciju, sve se to na koncu ipak svede na samog pojedinca.’ Rekao je Dario Šarić za Večernji list. 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.