Darko Raić Sudar ostaje trener Istre 1961

Darko Raić Sudar ostaje trener Istre 1961

Službeno je potvrđeno da će Darko Raić Sudar voditi Istru 1961 u sljedećoj sezoni. Asistent će mu biti Nenad Basta, dok će se službeno predstavljanje održati 8. lipnja. Raić Sudar je vodio posljednje dvije utakmice nedavno završene sezone nakon otkaza Mariju Totu i vodstvo kluba odlučilo mu je pružiti dugoročno povjerenje. Prije ovog imenovanja bio je trener u pulskoj školi nogometa i pomoćnik trenera prve momčadi Istre 1961.

“Itekako sam zadovoljan što mogu pružiti zasluženu priliku Darku Raiću Sudaru na poziciji prvog trenera NK Istre 1961. U prošlosti je Darko već bio zainteresiran za poziciju glavnog trenera, ali tada sam bio mišljenja da nije u mogućnosti prihvatiti sve izazove koje to mjesto nosi te mu iznio svoje razmišljanje da se treba nastaviti razvijati kao trener i na neki način ga izazvao da napreduje. Prihvatio je izazov i jako napredovao u posljednjih godinu dana te sada nemam nikakvih sumnji da može pozitivno nastaviti graditi na temeljima koje su postavili Goran Tomić i Marijo Tot i pokrenuti uzlet prema višim dostignućima od impresivnog osvojenog šestog mjesta ove sezone. Smatram da je Istrina budućnost svijetla”, istaknuo je predsjednik Michael Glover za službenu stranicu kluba.

To je veliki izazov za mene. Prije sam bio pomoćni ili privremeni trener, ali ovo sada je nešto sasvim drugo. Sada trebamo vidjeti na koje igrače možemo računati i koje pozicije moramo popuniti. To je jako bitno i moramo to odraditi što prije, a ako to odradimo kako treba, onda će kasnije biti puno lakše”, rekao je Raić Sudar za službenu stranicu kluba i nastavio:

“Na neki način prednost za mene je da sam već dugo ovdje i da poznajem sve ove igrače. Jasno mi je kako će i ova sezona biti vrlo zahtjevna i teška i zato ne smijemo pogriješiti u selekciji igrača. Malo je vremena, a puno posla. Znamo koji igrači nam ostaju i samo treba nadograditi momčad. Ako to uspijemo, bit će nam puno lakše.”

“Treba biti realan i pošten i reći da nije mala stvar da ti netko ponudi biti trener u Prvoj ligi u kojoj ima samo deset trenerskih mjesta. Svakako se zahvaljujem direktoru Gloveru koji mi je dao priliku. Ja sam direktoru još zimus rekao da sam zainteresiran postati trener, ali on je ipak odlučio dovesti drugoga i ja sam to prihvatio. Sada kad smo razgovarali me pitao jesam li još uvijek zainteresiran, a ja sam mu pozitivno odgovorio. Zahvaljujem mu se na prilici jer stvarno nije mala stvar da ti netko ponudi da budeš trener u prvoj ligi. Moram maksimalno iskoristiti ovu priliku i pokušati napraviti bolje od ovog što imamo danas.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.