David Puclin ekskluzivno za HR: “Igranje u Istri više nema smisla”

David Puclin ekskluzivno za HR: “Igranje u Istri više nema smisla”

Situacija u Istri 1961 je sve teža i teža, a nakon utakmice s Dinamom još jedan igrač je napustio redove istarskog prvoligaša.

Nakon Mitrevskog, Gotala, Bertoše, Ivušića, Ofosua, te Kitanovskog i mladi Varaždinac David Puclin odlučio je napustiti redove Istre 1961.

Situacija se ništa nije promijenila i sve teže je živjeti u Puli kao igrač Istre. Još uvijek se neka imena provlače, ali konkretnih dogovora nema na vidiku, a svaki igrač koji želi otići može to i učiniti.

Prije manje od mjesec dana u razgovoru za naš portal David Puclin bio je optimističan što se tiče situacije u Istri, te se nadao najboljem. Čak je i najavio da će do kraja polusezone odigrati za Istru, ali nakon nekog vremena je shvatio da to zaista više nema smisla.

“Ako smo do sada izdržali ovu tešku situaciju, trebamo je izgurati svi skupa, te vidjeti što nas čeka u budućnosti”, prije mjesec dana kazao je David Puclin.

Zahvalni veznjak odigrao je 17 prvenstvenih utakmica ove sezone  i bio je jedan od standardnijih u momčadi trenera Darka Raića-Sudara kojeg svi igrače hvale, jer kako kažu da nije on trener u Istri, klub vjerojatno više ne bi postojao.

“Mislim da je moj odlazak bio samo pitanje vremena. Zbog cijele situacije u klubu odlučio sam napustiti Istru. Ovim putem bi se iskreno zahvalio svojim suigračima i stručnom stožeru, ponajviše glavom treneru na ukazanom povjerenju”, za početak je kazao Puclin te progovorio o trenutnom stanju u klubu.

“Iskreno ne znam što se trenutno događa. Ima nekakvih naznaka da bi se situacija mogla riješiti, ali pitanje je koliko je to ozbiljno. Ja se nadam da će riješiti tu situaciji jer dosta ljudi ovisi o tome.”

“Što se tiče moje budućnosti, trenutno sam kod kuće u Varaždinu i čekam da vidim koja će opcija biti najbolja za mene”, na kraju razgovora dodao je Varaždinac.

Sve veći je broj odlazaka iz pulskog prvoligaša koji ima jedan od najljepših stadiona u Hrvatskoj. U regiji koja zaslužuje stabilnog prvoligaša za sada se ništa ne događa, te ova situacija postaje sve tužnija. Iskreno se nadamo da će se stanje u Istri popraviti, te da ćemo ih gledati u sljedećoj polusezoni i u novoj prvoligaškoj sezoni.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.