Davis Cup: Hrvatska i Kazahstan nakon prvog dana potpuno izjednačeni

Davis Cup: Hrvatska i Kazahstan nakon prvog dana potpuno izjednačeni

Nijedna momčad nije napravila ozbiljniju prednost.

Hrvatska teniska reprezentacija u Varaždinu je započela trodnevni susret četvrtine finala Davis Cupa protiv Kazahstana. Izabranici Željka Krajana danas su odigrali dva meča s polovičnim uspjehom pa je nakon prvog dana rezultat 1:1.

Prvi su na teren izašli naš najbolji tenisač Marin Čilić i 258. tenisač svijeta Dmitry Popko. Čilić nije imao problema i nakon samo 102 minute igre upisao je rutinsku 6:2, 6:1 i 6:2 pobjedu. Po dva oduzeta servisa u svakom setu bila su dovoljna da treći tenisač svijeta dovede Hrvatsku u vodstvo.

Nakon njih na teren su izašli i drugi najbolji hrvatski reket Borna Ćorić i najbolji Kazahstanac, Mikhail Kukushkin. Ovaj put naš tenisač, 28. na svijetu, nije imao rješenja za 92. tenisača svijeta te je nakon tri sata i 33 minute igre izgubio 3:6, 7:6, 6:4 i 6:2.

Za vodstvo u prvom setu Borna se pobrinuo pri rezultatu 4:3 kada breakom odlazi na prednost od 5:3, koju do kraja sigurno potvrđuje. Po dva oduzeta servisa na svakoj strani vidjeli smo u drugom setu, a trinaesta igra otišla je na stranu Mikhaila i rezultatom 7-5 Kazahstanac je izjednačio na 1-1 u setovima. Jedan break u trećem, odnosno dva u četvrtom setu, bila su dovoljna da Kukushkin donese prvi bod Kazahstanu u današnjem dvoboju.

Sutra se susret četvrtine finala nastavlja igrom parova, a od ostalih rezultata vrijedi spomenuti kako su i u meču između Francuske i Italije i u meču između Španjolske i Njemačke rezultati nakon prvog dana 1-1.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.