DAVIS CUP: PRVA POBJEDA JE TU!!! Čilić bolji od Delbonisa

DAVIS CUP: PRVA POBJEDA JE TU!!! Čilić bolji od Delbonisa

Hrvatska je došla do prve pobjede! Marin Čilić je nakon tri sata i 35 minuta velike bitke u pet setova donio prvi bod Hrvatskoj.

Počelo je odlično. Ranim ‘breakom’ je stekao i rezultatsku i psihološku prednost. Posebno je dobar bio na servisu (76 posto uspješno ubačenih prvih servisa). Siguran prvi servis otvarao mu je priliku za dosta lakih poena koje je dobro iskorištavao. U drugom su setu oba tenisača dobro igrala na svom servisu, nedopustivši protivniku da se ozbiljnije približi, a do prvih prilika za ‘break’ smo čekali samu završnicu seta. Pri rezultatu 5:5, Marin dolazi do dvije ‘break-lopte’. Prvu nije iskoristio, ali je zato drugu pretvorio u ‘break’ nakon čega je uspješno potvrdio taj ‘break’ došavši do vodstva od 2:0.

Delbonis se nakon toga povukao u svlačionicu gdje je tražio dodatnu koncentraciju i savjete izbornika Oršanića. Na teren se vratio puno agresivniji te je zahvaljujući opuštenijoj igri došao do ranog ‘breaka’ kojeg je Marin odmah vratio nazad. Čiliću je osjetno pao prvi servis (30%) te je Delbonis došao do nove rezultatske prednosti, a nakon toga i do svog prvog seta. Četvrti set je bio preslika trećeg, a Delbonis je na krilima odličnog navijanja Argentinaca osvojio 4. set sa 6:1.

Svoju mogućnost za odlazak u svlačionicu i smirenje je iskoristio Čilić koji je nakon povratka probudio publiku u zagrebačkoj Areni. Marin je na najbolji mogući način otvorio peti set, oduzeo je servis Delbonisu te je nakon toga smirio Delbonisov nalet, a na terenu je preuzeo potpunu inicijativu. Uspješno je Marin čuvao svoj servis, a do novog ‘breaka’ dolazi u 7. gemu petog seta. Nošen odličnim navijanjem hrvatskih navijača Marin je potvrdio ‘break’ te je tako došao do pobjede kojom je Hrvatska povela u finalnom susretu Davis Cupa protiv Argentine.

M. Čilić – F. Delbonis 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.