Davor Komar drugu godinu za redom osvojio ‘Tatra kup’

Davor Komar drugu godinu za redom osvojio ‘Tatra kup’

Nakon ovog prvenstva, Klub Istrijana broji 161 osvojeni pehar/medalju (1., 2. i 3. mjesta) na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime nastavljamo našu dvanaestogodišnju dominaciji u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom.

Igrač/boćar Kluba Istrijana Davor Komar iz Pule, drugu je godinu za redom bez ijednog poraza, osvojio je Međunarodni ‘TATRA KUP’ u boćanju za osobe s invaliditetom. Na KUP-u je i članica Kluba Melisa Osmanović osvojila broncu u pojedinačnom natjecanju, dok su Komar i Osmanović u paru osvojili srebro, odnosno 2. mjesto.

Na KUP-u su sudjelovali predstavnici iz osam europskih država, a posebnost ovog turnira je što su na KUP-u sudjelovali i Slovački reprezentativci Samuel Andrejčik (trenutno 10-ti na Svjetskoj rang listi) i Mihaela Balcova (trenutno 14.-ta na svjetskoj rang listi), inače zlatni paraolimpijski pobjednici iz Ria 2016. godine u paru, dok je sam Andrejčik i srebrni sa iste paraolimpijade u pojedinačnom natjecanju, te bivši Europski prvak. Michaela Balckova ujedno je i najbolja boćarica u Europi i druga po redu žena na Svijetu, što se tiče boćanja za osobe s invaliditetom.

Ono još posebnije, je to što Komar tijekom natjecanja u polufinalu pobijedio Andrejčika sa 3:1, a kasnije i njegovu kolegicu Balcovu u finalu, odnosno u ‘borbi’ za zlato sa 7:1. Melisa Osmanović je nakon svih pobjeda tijekom KUP-a, upisala poraz u polufinalu sa Balcovom, ali je u borbi za treće mjesto također bila bolja od ‘zlatnog’ paraolimpijca Andrejčika.

Igrajući u paru, Komar i Osmanović, stigli su u finale bez poraza. U razigravanju po skupinama pobijedili su velikobritanski – mađarski par za 6:3, zatim slovačku par Klimčo/Mihova sa 13:0, te u polufinalu, češki par sa 7:5. Nažalost u finalu, slovači par Andrejčik- Balcova, bio je bolji od našeg para za bod (4:3), a naš se par vratio kući kao srebrni.

U pojedinačnom natjecanje, Davor i Melisa bili su ‘nositelji’ svojih grupa kao najviše rangirani boćari, a u osminu finala došli su bez ijednog poraza.Melisa je najprije rezultatom 6:1 pobijedila mađara Berkes Gerga, zatim sa 8:2. slovaka Marjana Klimča, te slovaka Prašil Miroslava rezultatom 12:2, dok je u osmini finala sa 11:2 pobijedila
čeha Bajtek Jana, čime si je osigurala ulazak među četiri najbolja na KUP-u.

Davor je u razigravanju po skupinama sa 14:4 pobijedio britanca Harrya Thompsona i slovaka Martina Burjana sa 11:0, dok je u osmini finala sa 11:0 pobijedio češkog igrača Schmidt Mareka i tako došao do finala sa Balcovom. KUP u Slovačkoj bio je izvrsna priprema za Otvoreno Svjetsko prvenstvo u Portugalu, na koje kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije putuju dvoje naših boćara, Osmanović i Komar od 02.- 09. srpnja 2018. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.