Davor Šuker: “Luka je inspiracija generacijama koje dolaze”

Davor Šuker: “Luka je inspiracija generacijama koje dolaze”

Šuker je bio drugoplasirani u poretku za Zlatnu loptu 1998. godine.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, najbolji strijelac u povijesti nogometne reprezentacije i dosad najbliži Hrvat osvajanju Zlatne lopte, Davor Šuker čestitao je kapetanu reprezentacije Luki Modriću na uspjehu koji on nije uspio ostvariti 1998. godine.

“Prekrasno je bilo još jednom vidjeti Luku kako prima nagradu za najboljeg igrača svijeta. Zaslužio je to po svemu što je ove godine napravio i odigrao za Real, a posebno za hrvatsku reprezentaciju koju je poveo do povijesnog uspjeha, finala Svjetskog prvenstva. Ovo je nagrada njegovom nogometnom talentu, znanju i vještini, kao i neslomljivom karakteru s kojim je prevladao sve prepreke u karijeri, kako na terenu tako i izvan njega.

Činjenica da je na tako uvjerljiv način slavio u izboru francuskog magazina, pored sjajnih Francuza koji su osvojili SP, te pored Messija i Ronalda iza kojih su također sjajne sezone, dovoljno govori o dojmu koji je Luka ostavio ove godine na glasače i cijelu nogometnu javnost. Čestitam mu na svemu što je odigrao ove godine i trudu koji je ulagao tijekom karijere kako bi postao najbolji igrač svijeta.

To je prekrasan završetak najljepše godine hrvatskog nogometa. Nagrada Luki je prvenstveno nagrada njemu i njegovoj obitelji koja mu je na tom putu bila podrška. Ujedno, sve Lukine nagrade priznanje su njegovim suigračima i trenerima u reprezentaciji i Realu te su na ponos svima nama u hrvatskom nogometu koji je pored svih velikih igrača sada dao i najboljeg igrača svijeta. Lukin nogometni stil, natjecateljski duh, skromnost i radišnost čine ga sjajnom inspiracijom za buduće generacije. Nadajmo se da se među njima krije i novi Luka, a do tada – kapa dolje našem kapetanu, najboljem na svijetu!” – rekao je Davor Šuker.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.