Davor Šuker ponovno izabran za predsjednika HNS-a!

Davor Šuker ponovno izabran za predsjednika HNS-a!

Dosadašnji predsjednik HNS-a Davor Šuker ponovno je izabran na tu funkciju.

U petak u podne je u zagrebačkom Sheratonu započela izborna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj je Davor Šuker dobio novi predsjednički mandat.

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza održala se u Hotelu Sheraton u Zagrebu s početkom u 12:00 sati, a dosadašnji predsjednik HNS-a Davor Šuker ponovno je izabran na tu funkciju.

Po drugi je puta za predsjednika predložio Pero Karatović iz Zagrebačkog nogometnog saveza, a jednoglasno je prihvaćen prijedlog o javnom glasovanju. Šukera je podržalo 48 zastupnika, uz tri suzdržana i jednog protiv (Dario Šimić).

“Uzbuđen sam jer znamo što u nogometu znači kontinuitet. Igrajući na travnjaku, naučili smo osnove timskog rada. Danas je u Hrvatskoj sve više ljudi koji žele ‘instant’ sportskog djelatnika, dok ja želim što više onih koji se žele mukotrpno baviti nogometom”, poručio je proslavljeni Vatreni po svom izboru.

“Drago mi je što smo vidjeli i one koji nisu bili ‘za’ – želim svim budućim kandidatima da skupe ono što je prema Statutu dovoljno i da se uključe u rad hrvatskog nogometa. HNS nisu samo Rijeka ili Dinamo, nogometni savez čine i niželigaši i baza. Potrebno je prikupiti iskustvo, raditi u praksi”, dodao je.

“Neka budemo u što većem broju u Rusiji, da se zajedno družimo od Kalinjingrada do Rostova i da budemo što dulje na Svjetskom prvenstvu”, istaknuo je.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su Željko Biondić, Đuro Bukvić, Nenad Črnko, Dubravko Galović, Nenad Horvatić, Davor Ivić, Mato Kljaić, Ante Kulušić, Josip Kuterovac, Drago Lucić, Robert Markulin, Damir Mišković, Slavko Prišćan, Tomislav Svetina, Ante Vučemilović-Šimunović i Ile Topuzović. Na prijedlog predsjednika Šukera, za prvog dopredsjednika izabran je Ante Vučemilović-Šimunović, a za dopredsjednike Ante Kulušić, Robert Markulin, Damir Mišković i Tomislav Svetina.

“Čestitam svim novim članovima Izvršnog odbora, želim da djelujemo u interesu hrvatskog nogometa i da se ne umorimo u pomaganju hrvatskom nogometu. Nadam se dobroj i učinkovitoj suradnji”, rekao je novi stari predsjednik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.