Davor Šuker zaigrao za pomoć Filipinima: Bilo je prekrasno igrati za tako važnu svrhu

Davor Šuker zaigrao za pomoć Filipinima: Bilo je prekrasno igrati za tako važnu svrhu

- Bila mi je čast sudjelovati i drago vidjeti stare prijatelje i biti u ovoj momčadi, rekao je predsjednik HNS-a

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, bio je dio spektakla u 11. izdanju godišnje utakmice protiv siromaštva u kojoj se susrela momčad svjetskih nogometnih zvijezda protiv All-Star selekcije švicarskog kluba Young Boys iz Berna, koji su ujedno bili i domaćini susreta. Ovoga puta prihod je namijenjen Filipinama koji su teško stradili nakon uragana Haiyan.

– Bilo je prekrasno igrati za tako važnu svrhu. Bila mi je čast što sam mogao sudjelovati u akciji za pomoć Filipinima. Bilo mi je drago vidjeti stare prijatelje i biti u ovoj momčadi. Dan je prošao u veselju i smijehu, a rezultat je najmanje važan. Razgovarao sam i s UNDP-om (United Nations Development Programme) o mogućnosti da bismo i u Hrvatskoj organizirali jednu sličnu humanitarnu utakmicu, rekao je Davor Šuker za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

U momčadi svjetskih zvijezda zaigrali su, između ostalih, Ronaldo, Zidane, Figo, Hierro, Maldini, Nedved te Brazilka Marta, a u momčadi Young Boysa bile su i švicarske nogometne legende Stephane Chapuisat te Hakan Yakin. Sudio je Talijan Pierluigi Collina. Švicarski su domaćini naposljetku morali priznati poraz. Ronaldo, Zidane i prijatelji pobijedili su 8:6.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.