PREDSJEDNIK HNS-a NAKON SKUPŠTINE

Davor Šuker: “Sretan sam što imamo snažan savez”

Davor Šuker: “Sretan sam što imamo snažan savez”

Nakon održane sjednice Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Davor Šuker obratio se medijima te izdvojio ključne aspekte djelovanja nogometne organizacije.

“Lagao bih kad ne bih istaknuo financijsko poslovanje kao veliki uspjeh, ali primarni su cilj rezultati reprezentacije, da sve naše reprezentacije idu na europska i svjetska prvenstva. Ekonomija nam ovisi o rezultatima, a poslije osamostaljenja Hrvatska je otišla na devet od 11 velikih natjecanja. To su snaga i moć”, kaže.

“Bih li mijenjao financije za još veći rezultatski uspjeh? Naravno da bih. Kada bih nešto mogao promijeniti, to bi bio odnos medija prema nogometu. Imamo veliki talent na ovim prostorima, ali iza toga mora stajati radna organizacija. Pobjeda nogometa jest i da u HNS-u ima više žena nego muškaraca, a kada bih imao čarobni štapić želio bih svim savezima u Hrvatskoj ono što ima HNS”, nastavio je Šuker.

Predsjednik se potom osvrnuo i na neke projekte Hrvatskog nogometnog saveza u posljednjem razdoblju, kao i na buduće planove.

“Sretan sam što imamo snažan savez, dobru strukturu, što smo moćni baš u segmentu suradnje s Uefom i Fifom oko izvlačenja sredstava, što imamo preko 45 zaposlenih, a bitno je da svim mlađim selekcijama damo impuls. Oni su trošak, ali pametan trošak, jer su nam oni budućnost za godine koje dolaze”, rekao je.

“Osigurali smo namjenska sredstva za poplavljena područja, no čekaju se dozvole i to nas boli. Vjerujem da smo pri kraju s projektom Svetica, čekamo već više od godine dana, a dali smo i milijun eura potpore projektu u Rijeci. HNS se nikada neće umoriti u podršci svim regijama, a sada su nam prioritet Svetice. Trebaju nam stotine projekata s umjetnom travom i reflektorima po cijeloj zemlji, zato apeliram na državu i lokalnu samoupravu, a HNS će uvijek pomoći, svim regijama”, istaknuo je Šuker.

Kako će se pristupiti navijačima hrvatske reprezentacije uoči Europskog prvenstva u Francuskoj?

“Situacija je složena, i nije Hrvatska sama u tom problemu. Ne može HNS jedini rješavati taj problem, ali bit će lider i promicatelj istine, a nama trebaju prije svega pristojni stadioni. Za navijače je bitan komfor, a zamislite da naši igrači dobiju podršku s tribina. Tu i mediji mogu mnogo pomoći nogometu, zato se nadam konstruktivnom razgovoru na sutrašnjem Nogometnom forumu”, najavio je predsjednik HNS-a.

Može li se izgladiti odnos HNS-a i Hajduka?

“Hajduk nije uteg, Hajduk je ravnopravan konkurent za ulazak u Europsku ligu ili Ligu prvaka, ne radim razliku između Hajduka, Osijeka, Dubrovnika ili Rijeke. Imamo najbolju ligu u ovom okruženju, imamo stabilnu ligu, a Hajduk je ponos i dika Hrvatske. Hajduk ima možda najbolje navijače na svijetu, ali Hajduk u ovom trenutku nema rezultate. Želim im svu sreću i maksimalnu potporu”, odgovorio je Šuker.

Ponovivši načelo da je svatko nedužan dok mu se ne dokaže krivnja, kako u slučajevima u Hrvatskoj, tako i u svijetu, Šuker je izrazio i maksimalnu podršku Michelu Platiniju: “Mislim da je to zaslužio i nadam se da će očistiti svoje ime”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.