Delač: “Bit će čudno ljeto bez odlaska u London, no u Horsensu ću dati sve od sebe“

Delač: “Bit će čudno ljeto bez odlaska u London, no u Horsensu ću dati sve od sebe“

Najdugovječniji igrač Chelseaja na posudbi otkrio je brojne stvari u intervjuu.

25-godišnji bivši vratar Chelsea i aktualni vratar danskog Horsensa Matej Delač u intervjuu za Goal iznio je svoje stavove oko njegove dosadašnje karijere.

Da podsjetimo, hrvatski golman u Chelsea je došao prije osam godina iz zaprešićkog Intera, no nikako nije mogao dobiti radnu dozvolu, što je i sam naveo kao glavni razlog zbog kojeg nije dobio pravu priliku na Stamford Bridgeu, već je promijenio osam klubova u osam različitih zemalja.

U konačnici, nakon odlaska Johna Terryja u mirovinu, postao je i najdugovječniji igrač s ugovorom u londonskom klubu, nakon čega je napustio Plavce.

“Baš je zanimljivo čitati o mojoj karijeri, haha! A možda će mi biti zanimljivo i na ljeto, kad ne odem u Chelsea na predsezonsku turneju, kao što sam radio u proteklih osam godina. Dolazio bih u Chelsea između posudbi i tamo odradio pripreme. Bilo je to lijepih osam godina s kojima sam zadovoljan“, započeo je Delač.

“Istina je, oprostio sam se sa suigračima u WhatsApp grupi i poželjeli su mi sreću. Imao sam ponude, no odlučio sam ne prihvaćati ih jer nisu bili privlačne za mene i moju obitelj, ali ni samu moju karijeru. Imam bebu i htio sam dobru ligu u dobroj državi i to sam u Danskoj i pronašao“, nastavio je.

Kao svog velikog uzora navodi legendarnog Čeha, kao čovjeka od kojeg je dosta stvari naučio:

Petr Čech mi je stvarno puno pomogao i to posebno u prve dvije godine kad mi je sve bilo novo i nije mi bilo lako adaptirati se na engleski nogomet. Pomogao mi je savjetima i čak mi pronašao klub u Češkoj, htio je da odem u Češke Budejovice. I dalje sam s njime u kontaktu jer je vrlo važna osoba u mojoj karijeri“, ističe Matej.

Za kraj se osvrnuo i na život mladog igrača Chelseaja na posudbi:

“Ljudi iz kluba pomno prate i analiziraju te šalju povratne informacije o svakom igraču. Dolaze ti i u posjet u klub u kojem si na posudbi. Nismo svi savršeni da odmah zaigramo za Chelsea, no svi tražimo taj djelić sreće. Poziv Chelseaja teško je odbiti i oni stvarno imaju plan za svakog igrača. Po meni je sustav posudbi vrlo dobro razrađen i premda više nisam član momčadi, nikada neću prestati sanjati o engleskom nogometu. Sad sam fokusiran na Horsens i cilj mi je dokazati se ovdje, a onda nikad ne znate u kojem smjeru bi vaša karijera mogla ići“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.