Delegacija Hrvatskog body building saveza u posjeti Kosovskom bodybuilding i fitness savezu

Delegacija Hrvatskog body building saveza u posjeti Kosovskom bodybuilding i fitness savezu

Kosovski bodybuilding i fitness savez priredio je Hrvatskoj delegaciji izvanredni doček kakvom se delegacija nije mogla niti nadati.

Foto: HBBS

Delegacija Hrvatskog body building saveza u sastavu: Damir Siser (predsjednik), Boris Presečki (trener reprezentacije) i Krunoslav Komesarović (internacionalni sudac) od 19.04. do 22.04.2018. boravila je u službenom posjetu Kosovskom bodybuilding i fitness savezu na poziv njihovog generalnog tajnika Sabria Dragushe i predsjednika Esata Latae. Hrvatska delegacija ujedno je službeno posjetila Kosovski savez u ime Internacionalne federacije za bodybuilding i fitness (IFBB) u svrhu obuke sudaca kosovskog saveza prema pravilima i standardima IFBB-a, ali kako bi i provjerila razinu organizacije i spremnost kosovskog saveza za organizaciju većih internacionalnih natjecanja unutar svjetske federacije (IFBB).

Foto: HBBS

Međutim, glavni razlog posjete je želja predsjednika Esata Latae i tajnika Sabria Dragushe da se službeno zahvale Hrvatskom body building savezu za nesebičnu pomoć stožera reprezentacije HBBS-a u pomoći Kosovskom bodybuilding i fitness savezu, kao novoj članici međunarodne federacije IFBB, na međunarodnim prvenstvima, a koja je polučila izvanrednim rezultatima Kosovskog saveza na Europskom prvenstvu 2017 i Svjetskom prvenstvu 2017, kao i na brojnim internacionalnim kupovima na kojima su nastupile obadvije federacije. Predsjednik Kosovskog saveza za bodybuilding i fitness Esat Lata izrazio je nesebičnu zahvalu stožeru hrvatske bodybuilding i fitness reprezentacije koja je nesumljivo pridonjela osvajanju najsjajnije europske medalje kosovske natjecateljica Gentiane Beque u wellness fitness kategoriji, kao i Vjose Rahmani u bikini fitnessu na Prvenstvu Europe 2017 i na Amateur Mr. Olympia u španjolskoj Marbelli.

Foto: HBBS

Kosovski bodybuilding i fitness savez priredio je Hrvatskoj delegaciji izvanredni doček kakvom se delegacija nije mogla niti nadati. U petak 19.04.2018 hrvatsku delegaciju primio je Iber Alaj, direktor ureda za sport unutar ministarstva za kulturu, omladinu i sport Republike Kosovo s kojim se je poveo razgovor o mogućnostima poboljšanja funkcioniranja Kosovskog saveza uz pomoć Hrvatskog body building saveza. Zatim je hrvatsku delegaciju primio potpredsjednik Kosovskog olimpijskog odbora Gazmend Mexhuani i glasnogovornik Kushtrim Krasniqi s kojim se je raspravljalo o podršci i mogućoj pomoći HBBS-a u obuci i licenciranju bodybuilding i fitness trenera i sudaca Kosovskog saveza u okviru programa Kosovskog olimpijskog odbora, a gdje je predsjednik Esat Lahta još jednom naglasio nesebičnu pomoć stožera hrvatske reprezentacije prilikom osvajanja zlatne medalje kosovske natjecateljice Gentiane Beque na Europskom prvenstvu 2017. U poslijepodnevnim satima hrvatsku delegaciju primio je dekan Fakulteta za fizičku kulturu i sport, Dr. Musa Selimi , a zatim je predsjednik HBBS-a sa svojim suradnicima na Fakultetu za fizičku kulturu i sport održao i IFBB seminar za sudce. Kosovski bodybuilding i fitness savez isplanirao je sastanak i s Ramush Haradinaj, premijerom Republike Kosovo, ali zbog njegove zauzetosti u parlamentu Kosova, isti je odgođen za drugi put.

Foto: HBBS

U subotu 20.04.2018 hrvatska delegacija pomogla je organizacijskom odboru Kupa Kosova u bodybuildingu i fitnessu u Peću, pri organizaciji i suđenju samog natjecanja. Kosovski bodybuilding i fitness savez pokazao je visoki stupanj tehničke organiziranosti natjecanja, ali kao novoj članici međunarodne federacije bez puno iskustva, nedostaje im još uvijek administrativno-organizacijskog iskustva po pravilima IFBB-a u, čemu im je pomogla hrvatska delegacija.

Nadamo se da će i ubuduće HBBS i Kosovski bodybuilding i fitness savez produbiti daljnju suradnju i međusobno se potpomagati na području bodybuildinga i fitnessa, a ovakvi posjeti su samo početak dugogodišnje suradnje. Potrebno je napomenuti i da je delegacija HBBS-a jedna od prvih službenih delegacija sportskih saveza članova HOO-a, koja je posjetila i izrazila svoju potporu te spremnost za pomoć jedno sportskom savezu u Republici Kosovo, kao i Kosovskom olimpijskom odboru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.