MANNING OSVOJIO SVOJ DRUGI NFL PRSTEN

Denver Broncosi zahvaljujući sjajnoj obrani pobjednici 50. Super Bowla

Denver Broncosi zahvaljujući sjajnoj obrani pobjednici 50. Super Bowla

Igrači Denver Broncosa pobjednici su 50. izdanja 'Super Bowla', odigranog na Levi's stadionu u Santa Clari, u kojem su sa 24:10 nadigrali favorizirane Carolina Pantherse.

To je treći naslov NFL prvaka za Denver u njihovom osmom nastupu na ‘Super Bowlu’ i drugi u karijeri za njihovog ‘quarterbacka’ Peytona Manninga, dok su Carolina Panthersi u svom drugom nastupu doživjeli drugi poraz. Prva dva trofeja Vincea Lombardija Broncosi su osvojili 1998. i 1999. godine pod vodstvom legendarnog Johna Elwaya.

Denver je do pobjede došao na isti način na koji je to činio tijekom regularnog dijela NFL sezone i u doigravanju, dominatnom obranom koja je potpuno limitirala suparničkog ‘quarterbacka’ Cama Newtona koji je uoči ‘Super Bowla’ proglašen najkorisnijim igračem regularne sezone (MVP). Zanimljivo je da u novom mileniju nijedan “quarterback” koji je bio MVP regularne sezone nije osvojio Super Bowl.
Nakon prve četvrtine Broncosi su vodili 10:0 zahvaljujući ‘field goalu’ Brandona McManusa i ‘touchdownu’ Malika Jacksona do kojeg su došli nakon što je Von Miller srušio ‘quarterbacka’ Panthersa i izbio mu loptu, a Jackson ju pokupio i unio u ‘end zonu’. Tijekom druge četvrtine Newton je imao jedini bljesak, kada je kombinacijom trčanja i dodavanja doveo Carolinu do jedinog ‘touchdowna’ na utakmici, a postigao ga je ‘running back’ Jonathan Stewart. Kontroliranom igrom i čvrstom obranom Denver je lomio otpor Panthersa i konačno ga slomio na nešto više od četiri minute prije kraja, kada je još jednom Von Miller srušio Newtona i omogućio Manningu da donese pobjednički ‘touchdown’ koji je postigao C. J. Anderson. Uspješnim pretvaranjem za dva poena Denver je postavio konačnih 24:10 i “kraljevska” obitelj Manning mogla je odahnuti i početi slaviti.

Vanjski ‘linebacker’ Denver Broncosa Von Miller potpuno je zasluženo proglašen najkorisnijim igračem (MVP) 50. ‘Super Bowla’. Miller je u dva navrata rušio Newtona i izbijao mu loptu iz ruku, što je dovelo do oba ‘touchdowna’ Broncosa a također treba istaknuti da je Von Miller tek četvrti “linebacker” u povijesti koji je postao MVP finala.

Super Bowl:
Denver Broncos – Carolina Panthers 24:10

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.