Deset hrvatskih paraolimpijaca na Međunarodnom prvenstvu Slovenije

Deset hrvatskih paraolimpijaca na Međunarodnom prvenstvu Slovenije

U slovenskom Laškom od 5. do 10. svibnja održat će se Međunarodno prvenstvo Slovenije u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom na kojem će nastupiti više od 300 natjecatelja iz 38 zemalja, među kojima i deset hrvatskih reprezentativaca.

Hrvatsku reprezentaciju predstavljat će Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u kategoriji 3, Jelena Šišić u kategoriji 4, Sandra Paović u kategoriji 6, Mirjana Lučić u kategoriji 10, Danijel Lazov u kategoriji 1, Nino Baša u kategoriji 3, Tomislav Špalj u kategoriji 4, Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović u kategoriji 6.

“U Laškom očekujem dobre rezultate i osvajanje većeg broja odličja. Prije svega Sandre Paović, Anđele Mužinić i Helene Dretar Karić. Natjecanje u Laškom svakako je dobra provjera za predstojeće ekipno svjetsko prvenstvo koje će se održati od 15. do 21. svibnja u glavnom gradu Slovačke, Bratislavi na kojem će nastupiti ekipe u četiri kategorije,” kazao je izbornik Emil Gubica.

Zlatna paraolimpijka iz Rija, Sandra Paović za nastup u Laškom nada se da će igrati na svojoj razini i biti u mogućnosti ponovno osvojiti turnir faktora 40, a što je najjaači turnir po kvaliteti i broju sportaša, jer za nju je to zadnji veliki turnir prije Europskog prvenstva krajem rujna ponovno u Laškom.

“U Bratislavi na Svjetskom ekipnom prvenstvu po prvi puta igram para ekipno svjetsko prvenstvo i to u kategoriji 10 sa Mirjanom Lučić. Bit će iznimno zahtjevno za mene jer igram sa igračicama najmanjeg invaliditeta i iznimno dobro pokretnima ali veselim se i dat ću sve od sebe da pomognem Mirjani da ostvarimo najbolji mogući rezultat i iznenadimo neke od ekipa kao što su ekipe Njemačke ili Rumunjske. Mislim da ako ćemo biti na svojoj najkvalitetnijoj razini možemo iznenaditi i favorite,” kazala je Paović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.