Deset transparenata za deset nesretnika: Jad i tuga na Maracani

Deset transparenata za deset nesretnika: Jad i tuga na Maracani

Fluiminense je odigrao prvu utakmicu nakon velike tragedije... Ovog puta rezultat je bio nevažan

Sinoć je odigran najveći derbi brazilskog nogometa, glasoviti ‘Fla-Flu’. Flamengo protiv Fluminensea. Trebalo se igrati prije tjedan dana, ali noć uoči derbija Brazil i cijeli nogometni svijet potresla je stravična tragedija.

Požar u novoj zgradi Flamengove Akademije na spavanju je zatekao djecu iz klupskog podmlatka, živote je izgubilo desetoro djece u dobi od 14 do 16 godina. Nogomet se jučer opet igrao. Tuga će ostati zauvijek.

Maracana je bila prepuna. Navijača, tuge za ugašenim dječjim životima i suza koje nitko nije mogao zaustaviti.

Nogometaši obje momčadi na travnjak legendarnog stadiona izašli su s transparentom na kojem su bila nasmijana lica tragično preminulih mladih Flamengovih nogometaša, na tribinama su i navijači držali deset transparenata sa likovima desetorice poginulih. Minuta šutnje i – bol. Tuga koju ništa ne može otjerati.

Završilo je pobjedom gostiju (jedini pogodak dao je Luciano u zadnjoj minuti sudačke nadoknade) no ovoga puta i vatrenim je Brazilcima rezultat bio nevažan. Mora se nastaviti živjeti pa je Maracana opet otvorila svoja vrata i upalila svoja svjetla, ali nije se igralo za golove i bodove. Igralo se u počast djeci koje više nema.

Preživjeloga Cauana Emanuela na tribinama Maracane grlio je brazilski izbornik Tite, a nakon derbija održana je misa zadušnica na kojoj su se svi poklonili žrtvama. Flamengov predsjednik Rodolfo Landim bio je na koljenima u molitvi za dječje duše.

Uzrok požara u Akademiji ‘Ninho do Urubu’ u zapadnim dijelu Rio de Janeira najvjerojatnije su bile električne instalacije tj. kratki spoj koji je zapalio prvu iskru iz koje je nastao požar sa stravičnim posljedicama.

više na www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.