Petev i Carrillo nakon 78 godina zamijenili Bukovija i Spitza

Petev i Carrillo nakon 78 godina zamijenili Bukovija i Spitza

Danas od 15:00 se na Maksimiru igra derbi između Dinama i Hajduka, što znači da će treneri Petev i Carrillo povesti svoje ekipe prema pobjedi. Primjetno je kako su oba trenera najvećih hrvatskih klubova stranci, a aktualna sezona je prva sezona od sezone 1938./1939. da strani treneri vode Dinamo i Hajduk.

Tada su Dinamo i Hajduk vodili mađarski treneri Marton Bukovi i Illes Spitz. Pritom je Bukovi jedan od najvećih trenera u povijesti Dinama (tada Građanski), budući da je Mađar osvojio 12 naslova u isto toliko godina. Takav mandat čini Bukovija i najdugovječnijim trenerom Dinama. S druge strane, Spitz je na klupu Hajduka sjeo 1938. godine, dok je sljedeće godine u prvoj kompletnoj sezoni na klupi splitskog velikana došao do 4. mjesta prvenstva Jugoslavije.

Nakon 78 godina Dinamo i Hajduk ponovno vode stranci, a Petev i Carrillo su se već jednom sučelili u prosincu 2016. godine, kada je na Poljudu slavio Dinamo golom Soudanija u smiraju utakmice. 41-godišnji Petev, bivši trener Ludogoreca, Levskog, AEL-a i izbornik Bugarske, se nada kako će danas nadograditi na taj uspjeh. No, sigurno da svoju računicu ima i sedam godina stariji Carrillo koji je do Hajduka u karijeri bio pomoćnik u Espanyolu, a samostalno je vodio mađarski Videoton i Almeriju. Španjolac se svakako želi osvetiti Petevu za poraz na domaćem terenu, a eventualnom pobjedom bi ponovio uspjeh trenera Burića koji je pred nešto više od godine dana posljednji puta porazio Dinamo. Obje ekipe svoje adute imaju, u derbiju često nema favorita, a u popodnevnim satima ćemo saznati da li je bio uspješniji Bugarin ili Španjolac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.