Dinamo II protiv Tottenhama u četvrtfinalu Premier League International Cupa

Dinamo II protiv Tottenhama u četvrtfinalu Premier League International Cupa

Uz Dinamo u četvrtfinalu su Bayern i Villarreal od predstavnika izvan Engleske.

Poznati su parovi četvrtfinala Premier League International Cupa na kojemu sudjeluje i druga momčad Dinama. Osim Dinama II, među osam najboljih izborilo je još samo dva sastava izvan Engleske, njemački Bayern i španjolski Villarreal.

Dinamo II će u četvrtfinalu igrati protiv Tottenhama, a ovaj par je i najzvučniji u četvrtfinalu. Utakmice se igraju na terenima u Walesu i Engleskoj, a svi dvoboji četvrtfinala moraju se odigrati do 4. ožujka, Igra se na jednu utakmicu.

Premier League International Cup, četvrtfinale:

Tottenham Hotspur – Dinamo

Leicester City – Bayern

Southampton – Villarreal

Manchester United – Reading

Premier League International Cup međunarodno je natjecanje mladih europskih momčadi, igrača do 23 godine starosti. Format je osmislila i realizirala engleska Premier liga s ciljem da procijeni snagu svojih mladih igrača u konkurenciji vršnjaka iz Europe. U natjecanju sudjeluje 24 momčadi podijeljenih u šest skupina po četiri: tu je 12 engleskih sastava koji nastup na turniru moraju izboriti sukladno plasmanu u Premier League 2, dakle prvenstvu momčadi do 23 godine, te 12 inozemnih koji dolaze na poziv Premier lige. Pozivnicu dobiva 12 europskih klubova koji, po procjeni organizatora, predstavljaju najbolje nogometne akademije u Europi.

Ove su sezone, dakle, čak tri Dinamove momčadi izborile „proljeće“ u Europi: seniori predvođeni trenerom Nenadom Bjelicom u Europa ligi, juniori po vodstvom trenera Tomislava Rukavine u UEFA Ligi prvaka, a sad i Dinamo II pod Jovićevićevom paskom

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.