Dinamo krenuo s pripremama, a u nastavak sezone će bez Budimira koji odlazi u Aziju

Dinamo krenuo s pripremama, a u nastavak sezone će bez Budimira koji odlazi u Aziju

Budimir je za Dinamo zabio 9 golova u 21 nastupu.

Nogometaši Dinama započeli su pripremu za povijesnu polusezonu u kojoj će nakon 49 godina nastupiti u Europi. Trener modrih Nenad Bjelica obavio je prozivku na kojoj se pojavilo 34 igrača.

“Želimo se poboljšavati iz dana u dan, individualno i kao momčad. Mislim da ima puno prostora za napredak tako da ćemo raditi na svim segmentima nogometne igre. Dobit će svatko svoju minutažu, kao što je to bilo i u prvom dijelu sezone. Tako će biti i na pripremama u Turskoj. Imamo šest prijateljskih utakmica, rasporedit ćemo minute na sve igrače tako da svi stožerni igrači, kao i oni s manjom minutažom skupe 2-3 utakmice. Mlade igrače ćemo također polako uvoditi i davati im po utakmici određeno vrijeme, tako da ih pripremimo za prvu ekipu.” – rekao je Bjelica.

Dinamo će na pripremama u Beleku igrati protiv imenjaka iz Dresdena (Njemačka), Tarnova (Bugarska), Iasija (Rumunjska), Slaska (Poljska) i Austrije Beč (Austrija).

Što se tiče prijelaznog roka, trenutno nema novih igrača u svlačionici, pojačanje će biti zasigurno Lovro Majer koji se oporavio od ozljede zarađene na samom početku sezone.

Na Maksimiru više gledatelji neće gledati 32-godišnjeg napadača Marija Budimira koji odlazi u iranski Persepolis. Budimir je u travnju prošle sezone stigao iz Rudeša, a u modrom dresu je odigrao 21 utakmicu i postigao devet pogodaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.