Dinamo nagrađen iz gradskog proračuna s 35 milijuna kuna više

Dinamo nagrađen iz gradskog proračuna s 35 milijuna kuna više

Dinamo je s veseljem dočekao prijedlog novog gradskog proračuna...

Zastupnici Skupštine Grada Zagreba donijeli su prijedlog proračuna za iduću godinu, a kao najveća je vijest odjeknula stavka – financiranje GNK Dinama.

Gradske vlasti, na čelu s Milanom Bandićem, transparentno su tako pokazale kako će i dalje svesrdno pomagati Zdravku Mamiću i njegovu ‘privatnom klubu’, odnosno pumpati novac u organizaciju koju PNUSKOK tereti kao ‘zločinačku, a navodno za to imaju vrlo jake i jasne dokaze.

U prijedlogu proračuna ističe se kako se smanjuju sredstva za zdravstvo, gospodarstvo i socijalnu zaštitu, dok bi modrima – s druge strane – trebalo pripasti 35 milijuna kuna više negoli prijašnjih godina! Sport, dakle, vrijedi 35 milijuna, rad i poduzetništvo honorirat će se s duplo manjom svotom, dok je, primjerice, za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom namijenjeno sedam milijuna kuna manje.

Prijedlog, o kojemu će se odlučivati na sjednici 1. prosinca, naišao je na snažno negodovanje stranke ZA GRAD, koja je medijima poslala i službeno priopćenje, apelirajući na zastupnike da se usprotive većim izdvajanjima za maksimirski klub.

Dinamu će hrvatska prijestolnica tako priznavati troškove snimatelja, prijevoza na gostovanja, taksija sucima, osiguranja i redarske službe, i to seniorima, juniorima te kadetima i pionirima u okviru Hrvatske nogometne lige te Kupa, ali i troškove priprema te međunarodnih natjecanja.

“Ovakvo doniranje gradskog novca ocjenjujemo apsolutno nedopustivim, neprimjerenim i uvredljivim za građane. Ujedno ukazujemo i na krajnje sumnjivu formulaciju iz članka 24. stavka 3. predložene odluke o izvršenju proračuna Grada Zagreba za 2016. godinu, prema kojoj gradonačelnik može po vlastitom nahođenju odrediti drugačiji način korištenja sredstava predviđenih za sufinanciranje javnih potreba u sportu. Takav apsolutistički odnos prema javnim ovlastima i financijama Stranka ZA GRAD drži ostatkom mračnih povijesnih praksi vladanja koja građani Zagreba ne zaslužuju”, izjavio je pravni savjetnik stranke Sandro Salopek.

Zaključuje se stoga: “Stranka ZA GRAD upućuje javni apel svim zastupnicima Gradske skupštine da ne podrže ovakav proračun, a gradskoj upravi upućuje apel da se napokon omogući participacija građana u postupku rasprave i donošenja proračuna koja je naprosto nemoguća u postojećim uvjetima dovršetka proračuna i popratnih akata sredinom studenog, te javne objave cjelokupne dokumentacije svega desetak dana prije odlučivanja.”

Čitavo priopćenje možete pročitati ovdje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.