Dinamo otkrio razlog zbog kojeg je Junior Fernandes napustio klub!

Dinamo otkrio razlog zbog kojeg je Junior Fernandes napustio klub!

Iznenadan odlazak Juniora Fernandesa u Tursku izazvao je brojne polemike navijača zagrebačkog Dinama. Jer, kada jedan od najboljih igrača ode nakon kraja prijelaznog roka, onda je to temelj za brojna pitanja, razne rasprave i zaključke. No, svim nagađanjima na kraj je došao Tomislav Svetina, glavni direktor kluba s Maksimira.

”Istina je da smo Fernandesu ponudili novi ugovor, no on ga nije prihvatio. Točnije, nije ga potpuno odbio, nego se nećkao i rekao da ćemo razgovarati kasnije. Istovremeno se pojavio i turski Alanyaspor, koji ga je silno želio. Fernandes je kalkulirao, rekao da nije sad vrijeme za razgovor. Pomislili smo, pa kad je vrijeme, na zimu? I odlučili smo ga prodati jer bi na zimu mogao otići od nas besplatno. Jednostavno nismo htjeli ući u taj rizik i procijenili smo da je ovo ispravna odluka, izjavio je Svetina, a prenijele su Sportske Novosti.

Kako se u članku tog medija navodi, svota koju će Modri dobiti od turske momčadi je oko dva milijuna eura, ali ona još nije službena. A što zapravo znači odlazak Čileanca za sami klub i Dinamovu momčad?

”Njegov odlazak je na tragu one naše ideje, koju smo i najavili prije nekog vremena. Želimo da nositelji igre budu dečki iz našeg pogona. Dakako, pojačanja su uvijek dobrodošla, ali samo ako su pojačanja prava, kao što su to Doumbia i Lecjaks. Juniora smo htjeli zadržati, no i sad kad je otišao, vjerujem da i dalje imamo snažnu momčad kojoj je cilj osvojiti dvostruku krunu. Dodatni cilj nam je afirmirati naše mlade igrače i to su zadaci koje smo stavili ispred trenera Cvitanovića. Dakle, osvajanje trofeja i napredak mladih igrača potrebni su nam da bi idućeg ljeta imali momčad koja će konkurirati za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka, pojasnio je Svetina.

Za kraj, osvrnuo se Svetina i na financijsko stanje najtrofejnijeg hrvatskog kluba:

”Nama je prošla sezona definitivno bila rezultatski najlošija, no financijski izrazito uspješna, tako da smo njome pokrili i ovu, financijski slabiju godinu. Naravno, svjesni smo da su nam najveći prihodi od prodaje igrača i igranja u Europi, a kad toga nema onda treba živjeti u skladu s onime što imaš. Recimo, vidite da osim Pivarića i Juniora nismo prodali nijednog igrača. Ostali su i Benković, Ćorić, Moro, Olmo, Sosa…, a mogli smo ih prodati”, zaključio je Svetina.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.