Dino Bošnjak prvak Balkana u krosu

Dino Bošnjak prvak Balkana u krosu

Hrvatski atletičar osvojio je prvenstvo Balkana u konkurenciji mlađih seniora...

Mladi hrvatski atletičar Dino Bošnjak istrčao je najbolje vrijeme na prvenstvu Balkana u krosu u kategoriji mlađih seniora koje se protekloga vikenda održalo u Vrbovcu.

Natjecanje, koje su zajedničkim snagama ‘režirali’ Hrvatski atletski savez i AK Sveti Vid Vrbovec, održano je po vrlo teškim uvjetima poslije obilne kiše koja je poprilično natopila stazu, a Bošnjak je jedinu hrvatsku pobjedu ostvario u izravnoj borbi svladavši Turčina Sabahttina Yildrimcija.

Stazu dužine osam kilometara Velikogoričanin je prošao u vremenu 24.19, što je osam sekundi brže od prvog pratitelja. Brončana medalja pripala je još jednom turskom trkaču, Suatu Karabulaku (25.05).

Matea Parlov u utrci seniorki na osam kilometara osvojila je peto mjesto, Karlo Sušilović u konkurenciji juniora zauzeo je šestu poziciju na šest kilometara, dok su tri hrvatske ekipe osvojile brončane kolajne: juniori Karlo Sušilovć, Petar Bratulić i Ognjen Mergon, mlađi seniori Dino Bošnjak, Julijan Kralj i Filip Svalina i seniorke Matea Parlov, Nikolina Stepan i Barbara Belušić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.