Dino Sokolović treći u slalomu Svjetskog kupa u skijanju za osobe s invaliditetom!

Dino Sokolović treći u slalomu Svjetskog kupa u skijanju za osobe s invaliditetom!

Bilo je to Sokoloviću prvo postolje nakon 16. siječnja 2016. godine kada je slavio u Kranjskoj Gori.

U četvrtak je u austrijskom Kühtaiju hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović u konkurenciji sjedećih slalomaša osvojio treće mjesto na Svjetskom skijaškom kupu za osobe s invaliditetom. Bilo je to Sokoloviću prvo postolje nakon 16. siječnja 2016. godine kada je slavio u Kranjskoj Gori. Pobijedio je Norvežanin Jasper Pedersen, dok je drugi bio Japanac Suzuki Takeshi.

“Staza je bila izuzetno tvrda”, po ulasku u ciljnu ravninu nakon drugog laufa izjavio je Sokolović.

“U prvom laufu staza je bila postavljena otvorenijom i bržom što je meni izuzetno odgovaralo. Uz jednu manju grešku ostvario sam odlično drugo vrijeme. U drugoj vožnji staza je postavljena zatvorenijom, ali sam se izuzetno dobro snašao sve do četvrtih vrata prije ciljne ravnine. Napravio
sam veliku griješku, koja me je skoro koštala plasmana, ali sam se uz izuzetne napore uspio održati i tako konačno nakon dvije godine doći do svog prvog postolja. U protekle dvije godine pratile su me prvo zdrastveni problemi te u prosincu 2016. teška ozljeda leđa. S rehabilitacijom sam počeo već u travnju ove godine, a s punim pripremama sam krenuo u listopadu. Sutra me očekuje još jedan lauf, a potom ono najdraže, dvije utrke Svjetskog kupa na sljemenskom Crvenom spustu 8. i 9. siječnja. Vjerujem da ćemo i mi, skijaši s invaliditetom, imati mogućnosti da isprobamo našu stazu i da se odlično spremimo za prvu utrku Svjetskog skijaškog kupa za osobe s invaliditetom u Zagrebu i Hrvatskoj”, zaključio je Dino.

U Kühtaiju od 19. do 22. prosinca nastupa preko 20 zemalja s ukupno 120 skijašica i skijaša u sve tri kategorije, slijepih i slabovidnih, stojećih i sjedećih.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.