Direktor West Hama pod istragom zbog optuženosti na rasizam

Direktor West Hama pod istragom zbog optuženosti na rasizam

Prijeti li direktoru Čekićara otkaz?

Iz West Hama su poručili kako će istražiti navodne rasističke komentara klupskog direktora Tonyja Henryja, koji je, kako prenosi Daily Mail, priznao da Čekićari neće potpisivati tamnopute igrače jer su problematični.

U priopćenju londonski klub je naveo:

“West Ham je klub koji poštuje raznolikosti. Jednakost je jedna od naših najvećih vrlina. U posljednjih 18 mjeseci smo uložili iznimne napore i sigurni smo u uspjehe koje smo postigli. Svi zaposlenici kluba moraju nastaviti cijeniti ravnopravnost i raznolikosti. Ozbiljno shvaćamo ove navode te ćemo ozbiljno pristupiti istrazi ovog slučaja“.

No, prema tvrdnjama Daily Maila, ugledni britanski list vidio je Henryjev mail u kojemu je u pitanju igrač afričkog porijekla:

“Ne želimo više Afrikance u svojoj momčadi, a on ni nije dovoljno dobar. Poslao sam Thomasa da pogleda kako igra i rekao mi je da nije dobar. Ako ga Crystal Palace uzme, neka im je sa srećom“, stoji u mailu.

Na optužbe se osvrnuo i sam Henry:

“To nema veze s rasizmom. Imali smo u prošlosti problema s Diafrom Sakhom te smo zaključili da kada igrači poput njega nisu u momčadi, rade nerede, a to nema veze s ostatkom afričkih igrača. Nešto slično se događa i s talijanskim igračima. Evo, možete li mi reći koji talijanski igrač je došao i prilagodio se u Premiershipu“, izjavio je Henry.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.