Div sa Šalate u četvrtfinalu ATP turnira u Kuala Lumpuru

Div sa Šalate u četvrtfinalu ATP turnira u Kuala Lumpuru

Ivo Karlović (3) vs Nikoloz Basilašvili (Geo): 7:5, 4:6, 6:3.

Ivo Karlović je uspješno savladao prvu prepreku na ATP turniru u Kuala Lumpuru. Nakon što je u prvom kolu kao treći nositelj bio slobodan, u osmini finala je za sat i 45 minuta bio bolji od Gruzijca Nikoloza Basilašvilija rezultatom 7:5, 4:6, 6:3.

Bio je to meč pun preokreta u kojemu se nije odigrala niti jedna 13. igra, dok je Karlovićev servis ponovno bio na razini, a Div sa Šalate je ispucao 18 aseva.

U prvome setu Karlović brzo dolazi do oduzetog protivnikova servisa (3:0), no Gruzijac se ubrzo vraća u igru i poravnava rezultat. 36-godišnji Zagrepčanin je na kraju seta ponovno napravio break što je ujedno značilo i vodstvo od 1:0 u setovima.

Basilašvili u drugom setu vrlo brzo dolazi do break prednosti koji je čuvao do kraja seta, dok je u odlučujućem trećem Karlović odigrao na razini više uzevši protivniku servis kod vodstva 4:3 te se više nije osvrtao unatrag.

Karloviću koji je dobio pozivnicu za ovaj turnir, će protivnik u četvrtfinalu biti Australac Nick Kyrgios koji je svladao Japanca Tatsumu Ita s uvjerljivih 6:3, 6:2.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.