Dodig i Melo treću godinu zaredom u polufinalu Mastersa

Dodig i Melo treću godinu zaredom u polufinalu Mastersa

Hrvatska ima predstavnika u polufinalu Mastersa u Londonu...

Dvije pobjede i jedan poraz bili su dovoljni za plasman u polufinale završnog ATP Mastersa sezone. Hrvatski tenisač Ivan Dodig u paru s Marcelom Melom dočekao je pobjedu Nizozemca Jean-Juliean Rojera i Rumunja Horije Tecauea te ostao u igri za naslov, koji bi njemu i Brazilcu najvjerojatnije donio i službenu titulu najboljeg para svijeta.

Hrvatsko-brazilska kombinacija u prvom meču dana u tri seta pobijedila je Poljaka Martina Matkowskog i Srbina Nenada Zimonjića (3:6, 7:5 i 10:6), a za prolaz dalje trebala im je i pomoć Rojera i Tecaua, odnosno njihova pobjeda nad Francuzima Herbertom i Mahutom.

Kockice su se posložile, nizozemsko-rumunjski par slavio je u dva seta te osvojio prvo mjesto svoje skupine Flemming/McEnroe, a iza njih su se pozicionirali Dodig i Melo, ispred Francuza te posljednjeplasiranih, sa sva tri poraza, Matkowskog i Zimonjića.

U velebnoj londonskoj O2 Areni Dodig i Melo u poluzavršnici sučelit će se Indijcu Rohaneu Bopanni i Rumunju Florinu Mergeu, pobjednicima druge skupine Ashe/Smith (subota, 13 sati), dok će Rojer i Tecau na najbolji par svijeta, američku braću Bryant. Izbjegli su tako Dodig i njegov kolega ponovno najveće konkurente za ATP tron, nakon što su ih kuglice ‘razdvojile’ i na ždrijebu prije tjedan dana.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.