Igra se Davis Cup

Dodig: U subotu ćemo mi biti favoriti na Davis Cupu, bolji smo tim!

Dodig: U subotu ćemo mi biti favoriti na Davis Cupu, bolji smo tim!

Pripreme za predstojeći susret prvog kola Svjetske skupine između Belgije i Hrvatske u Liègeu primiču se kraju. Prvi meč će biti odigran u petak s početkom u 14 sati, a izvlačenje parova, čime će biti određen raspored igranja tijekom vikenda, zakazan je za danas u podne, u dvorani Country Hall du Sart-Tilman.

Po već uobičajenom scenariju prvog će dana igrati najbolji Belgijac (David Goffin) protiv drugog reketa Hrvatske (Borna Ćorić) i najbolji Hrvat (Marin Čilić) protiv drugog reketa domaćina (Ruben Bemelmans ili Kimmer Coppejans), a izvlačenjem će biti određeno tko će prvi na igralište. U odnosu na prethodne sezone, pak, novost je da je ukinuto igranje na dva gema razlike u petom setu te se od ove godine u svakom od pet mogućih setova pri rezultatu 6:6 igra tie-break.

U subotu će program početi u 15 sati, a tada će na rasporedu biti meč parova, u kojem Hrvatska ima jak adut u dvojcu Ivan Dodig, Marin Draganja. Upitan da prokomentira tvrdnje da je u susretu s Belgijom Hrvatska favorit Dodig je rekao: „Meč će biti otvoren. Belgija ima Davida Goffina, za kojeg se domaćini, kako je u utorak rekao i Marin Čilić, nadaju da će im donijeti dva pojedinačna boda. Parovi su uvijek otvoreni. Ipak, mi smo nakon dugog vremena prvi put u punom sastavu, stoga moramo biti pozitivni i nadati se da će sve biti u redu. Generalno imamo dobru ekipu i par može biti prevaga na našu stranu. U subotu ćemo mi biti favoriti, bolji smo tim tko god će igrati, ali opet uz napomenu da igramo u gostima i da je Davis Cup nepredvidljiv. Nadamo se tom bodu, koji će sigurno biti od velikog značenja“, zaključio je Dodig.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.