Dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima Primorsko-goranske županije

Dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima Primorsko-goranske županije

Već tradicionalno Primorsko-goranska županija je održala primanje najuspješnijih sportaša i klubova Primorsko-goranske županije.

Nagrade su dodijeljene klubovima koji su se natjecali u prvoj državnoj ligi (sezona 2015./2016.), u ekipnim loptačkim sportovima kao i klubovima koji su ostvarili rezultate na državnim natjecanjima. To su redom: KK “Kvarner 2010”, ŽKK “Kvarner”, KK “Škrljevo”, RK “Zamet”, ŽRK “Zamet”, VK “Primorje EB” i HNK “Rijeka”. U protekloj natjecateljskoj sezoni HNK “Rijeka” je osvojila drugo mjesto na natjecanju prve državne lige, a ŽKK “Kvarner” osvojio je drugo mjesto na natjecanju Kupa Hrvatske.

Nagrade su dodijeljene i sportašima, pojedincima koji su osvojili vrhunske rezultate na velikim sportskim natjecanjima. Nagrade su primili: članica Karate kluba Zamet Marina Barac, Kristian Benedetti član Kick-boxing kluba “Sušak”, Mirna Bosak članica Kuglačkog kluba “Mlaka”, Ana Jambrović, Milana PavlicIva Cindrić, Lorena Jurišić te Sara Pešut članice Kick-boxing kluba “Sušak”, atletičarka Sara Kolak, vaterpolisti Anđelo Šetka, Damir Burić i Ivan Krapić, Enrico Marotti član Društva sportova na moru “Volosko”, kuglačica Kuglačkog kluba “Mlaka” Ines Maričić, skijašica Skijaškog kluba “Rijeka”, Ida Štimac, članica Streljačkog kluba “Lokomotiva” iz Rijeke Snježana Pejčić, članice Karate kluba “Opatija” Ivona Tubić i Azra Saleš, članica Sportsko rekreacijskog društva “Viševica” iz Fužina Saša Miloš.

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u vaterpolu održanom u kolovozu u Podgorici hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju, a u sastavu reprezentacije nastupio je član Vaterpolo kluba “Primorje” iz Rijeke, Lovro Paparić. Kuglačice Kuglačkog kluba “Mlaka” osvojile su brončanu medalju u Bolzanu, Italija, a na Final Four natjecanju Lige prvaka održanom u Bambergu, Njemačka osvojile su brončanu medalju.

Osim sportašima, Županijska nagrada dodjeljuje se i klubovima čiji su sportaši nastupili na seniorskim i juniorskim svjetskim, europskim prvenstvima i svjetskom kupu kao priznanje za kvalitetan i sustavan rad koji je rezultirao postignućem sportaša. Tako su u seniorskoj kategoriji sportašima navedenih klubova pripala priznanja i nagrade. Po dvije nagrade osvojili su Atletski klub “Kvarner”, Streljački klub “Lokomotiva” , Društvo sportova na moru “Volosko”, Kuglački klub “Mlaka”, Karate klub “Opatija”, Sportsko rekreacijsko društvu “Viševica”, Fužine,  Vaterpolo klub “Primorje EB”, u juniorskoj kategoriji nagrade su osvojili  Karate klub “Zamet”,  Kick-boxing klub”Sušak”, Kuglački klub “Mlaka” i Vaterpolo klub “Primorje EB”.

(Foto: KK Kvarner 2010/ Facebook)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.