Dolazi krema svjetske atletike: ovogodišnje izdanje Hanžeka biti će pravi spektakl!

Dolazi krema svjetske atletike: ovogodišnje izdanje Hanžeka biti će pravi spektakl!

U utorak 29. kolovoza na stadionu Mladosti počinje 67. po redu Memorijal Borisa Hanžekovića koji će ove godine ugostiti najbolje svjetske atletičare. Na popularnome će atletskom  mitingu,  koji djeluje od 1951., ukupno biti  šesnaest kategorija. 

Za muškarce to će biti: trčanje na 100,400,300 metara, 110 te 400 metara prepone , skok u dalj, skok s motkom kao i bacanje kugle koje je na rasporedu 28. kolovoza. Dok će djevojke snage odmjeriti u trčanju na 100, 800 metara, 100 metara preponama te 3000 metara sa zaprekama, bacanju koplja , bacanju diska, skoku u vis te troskoku.

Od naših će predstavnika nastupati svjetska prvakinja na nedavnome prvenstvu u Londonu, Sandra Perković bacati disk, brončani sa istoga natjecanja, Stipe Žunić kreće u lov na medalje u bacanju kugle, Sara Kolak , trećeplasirana bacačica koplja, motkaši Ivan Horvat te Filip Mihaljević, visašice Ana Šimić i Sara Aščić , bez nastupa zbog ozljede biti će Blanka Vlašić.

Osim hrvatskih predstavnika donosimo imena kreme atletike koja nas očekuje na stadionu Mladosti.

Na utrci 400 metara: Isaac Makwala koji, nije mogao nastupiti u finalu SP u Londonu zbog navodne gripe kako su tvrdili organizatori prvenstva, te mu je bio zabranjen pristup na stadion. Osim njega, gledati ćemo akalnog svjetskog viceprvaka Stevena Gardinera te  Babolokija Thebea, koji  SP-u u Londonu zauzeo 4. mjesto.

400 metara prepone: : Očekujemo ‘Čudo’ s Britanskih Djevičanskih Otoka Kyrona McMastera, koji ima najbolji rezultat sezone na svijetu (47.80),. olimpijskoh pobjednika Kerrona Clementa (treći iz Londona), finalista Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Rasmusa Mägia,  Thomasa Barr,a brončani iz britanske štafete 4×400 iz Londona Jacka Greena te  jedanog od najbržih preponaša svih vremena, LJa Van Zyla.

100 metara: Vidjeti ćemo Asafu Powella i svjetskog prvaka iz 2011. godine Yohana Blakea. Tu je i svjetski prvak na 200 metara Ramil Guliyev te članovi zlatne britanske štafete 4×100 metara Adam Gemili i Daniel Talbot, Mike Rodgersa koji je na Hanžeku već trčao ispod 10 sekundi te Bena Meitea koji je u Lausannei trčao 9.98.

100 metara prepone u ženskoj konkurenciji : trčati  će srebrna iz Londona i olimpijska pobjednica iz Pekinga Dawn Harper Nelson, Queen Harrison, Christina Manning ,Kristi Castlin, brončana iz 2015. godine Bjeloruskinja Alina Talay, svjetska prvakinja iz Pekinga 2015. Danielle Williams  te brončana iz Londona Njemica Pamela Dutkiewicz.

Kod motkaša nastupiti će Sam Kendricks,koji je nedavno pobijedio u finalu na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a sa 6.00 ima i najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu. Na Hanžeku ćemo gledati i novog svjetskog prvaka u bacanju kugle Toma Walsha, srebrnog Joea Kovacsa, četvrtoplasiranog Tomasa Staneka te Darrella Hilla. Na Savi će skakati i brončana iz Londona, Poljakinja Kamila Lićwinko, inače svjetska dvoranska prvakinja iz 2014. godine. Nastupit će i šestoplasirana iz londonskog finala, Britanka Morgan Lake, te Ruskinja Irina Gordjejeva.

Neka igre počnu!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.