Domagoj Duvnjak i Andrea Penezić najbolji rukometaši Hrvatske

Domagoj Duvnjak i Andrea Penezić najbolji rukometaši Hrvatske

Slavko Goluža proglašen je najboljim trenerom u 2013. a Matija Gubica i Boris Milošević čine najbolji sudački par

Domagoj Duvnjak izabran je za najboljeg rukometaša, a Andrea Penezić najbolju rukometašicu u izboru Sportskih novosti u kojem su sudjelovali novinari, treneri i rukometni djelatnici. U poluvremenu prijateljske utakmice Hrvatske i Tunisa u Umagu dodijeljene su nagrade.

– Sezona je bila fenomenalna. Hvala suigračima i treneru bez kojih ne bi bilo ove nagrade. Krećemo u nove izazove, nadamo se da možemo daleko dogurati na Europskom prvenstvu. Kod nas je atmosfera uvijek sjajna, nadam se samo da ćemo svi ostati zdravi, rekao je Domagoj Duvnjak koji je ovu nagradu dobio drugi put u karijeri.

Andrea Penezić nagradu je dobila u jakoj konkurenciji i to šestu godinu zaredom te je na taj način prestigla Snježanu Petiku.

– Hvala, ovo je velika čast. Hvala suigračicama, hvala svima koji su glasali za mene. Hvala dečku, obitelji i prijateljima koji su velika potpora, rekla je Andrea Penezić koja ima jednu želju. Medalju na velikom natjecanju. Hrvatska je u 2014. godini uz Mađarsku suorganizator Europskog prvenstva.

– Nadam se da ćemo konačno napraviti jedan veliki rezultat, ustvrdila je Penezić.

Nagrada za najboljega trenera pripala je hrvatskom izborniku Slavku Goluži, dok je najbolji sudački par čine Matija Gubica i Boris Milošević.

– Ovo je za mene veliko priznanje, hvala svima koji su glasali za mene između toliko iskusnih trenera. Drago mi je da mi je Lino Červar urućio nagradu.  Rukomet je kolektivni sport, ja sam samo dio mozaika u ovoj cijeloj priči. Tu su igrači kojima posvećujem ovu nagradu, stručnom stožeru i ljudima koji su s nama, a nisu eksponirani, rekao je Goluža.

Hrvatskoj u bogatoj kolekciji nedostaje samo zlatna medalja s Europskog prvenstva.

– Nitko od nas ne bi bio sretniji da napravimo veliki rezultat. Za to se mora sve poklopiti od atmosfere, izgaranja na terenu i naravno sreće. Hoćemo li uspjeti, vidjet ćemo, rekao je Slavko Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.