Dominiku Počekalu u disku svjetsko juniorsko zlato!

Dominiku Počekalu u disku svjetsko juniorsko zlato!

Drugog dana natjecanja na svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje prvi put organizira WPA (World para Athletics – bivši IPC Athletics) koje se održava od 3. do 6. kolovoza u švicarskom Nottwilu u poznatom Centru za paraplegiju, nastupili su Dominik Počekal u kategoriji F57 u bacanju diska koji je osobnim rekordom od 23,24 metara osvojiojo zlatnu medalju.

U posljepodnevnom programu nastupio je Erik Fabian Kaurin u bacanju diska u kategoriji F42-F46 s daljinom od 26,78 metara zauzeo 5. mjesto.  Jučer  je nastupio Matej Kačmarčik u kategoriji F37 u bacanju kugle s daljinom 7,99 metara zauzeo 4. mjesto.

U Nottwilu nadmeće se ukupno 275 sportaša iz 41 zemlje.

Atletičari i atletičarke se nadmeču u dvije starosne kategorije do 18 godina i do 20 godina starosti.  Hrvatske boje brane u dobi do 18 godina starosti Petra Štruklec u kugli, disku kategorije niskih rastom F40/41, Dominik Počekal u kugli i disku  F52 – 57 i Erik Fabian Kaurin u kugli i disku  osoba s amputacijama F42 – 46, dok u dobi do 20 godina nastupa Matej Kačmarčik u kugli i disku  kategorije osoba s cerebralnom paralizom F35 – 38.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.