Donna Vekić: “Nisam uspjela držati visok nivo igre cijelo vrijeme”

Donna Vekić: “Nisam uspjela držati visok nivo igre cijelo vrijeme”

Dobre igre na zemljanoj podlozi Donna Vekić nije uspjela okruniti uspjehom i na Roland Garrosu. 32. nositeljica Shuai Zhang bila je prevelik zalogaj za Osječanku. “Nažalost, izgubila sam iako sam vodila u oba seta. Kad sam ja vodila, ona je uvijek počinjala bolje igrati i nisam uspjela završiti posao. Bila je velika borba, ona se borila za svaki poen, posebice kad je gubila, a ja sam osjećala pritisak cijelo vrijeme da moram držati visok nivo, što nisam uspjela danas.  Nisam razočarana, mislim da sam igrala dobro, iako mi je žao što sam izgubila, naravno. To je samo jedan meč, dobro igram u zadnje vrijeme i nadam se da ću tako nastaviti i na travi.”, rekla je Donna nakon današnjeg poraza.

Vekić se, u suprotnosti s prošlom sezonom, kada nije ostvarila nijednu pobjedu na zemlji, ove godine plasirala iz kvalifikacija u drugo kolo Mastersa u Madridu, dok je u Rimu, također nakon uspješnih kvalifikacija, u tijesnom meču protiv Caroline Garcie izgubila u prvom kolu: “Nisam očekivala da ću dobiti toliko mečeva na zemlji. Rekla sam sama sebi da što god napravim nakon Madrida, bit će bonus, a nakon toga sam prošla kvalifikacije i u Rimu. Imala sam manju ozljedu uoči Pariza pa se nisam mogla optimalno spremiti, no dala sam sve od sebe danas i zadovoljna sam svojim nivoom igre.”, dodala je 20-godišnja Hrvatica.

Od početka godine, koju je počela na 101. mjestu WTA ljestvice, Vekić se popravila za 26 mjesta, sada je 75. tenisačica svijeta: “Drago mi je da se moj napredak vidi i na ranking listi. Sad se trebam dobro odmoriti i dobro se pripremiti za travu, koja je moja najdraža podloga, ali idemo meč po meč.”, zaključila je mlada Osječanka.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.