Dr. Časl porazom u uzvratu do polufinala Lige prvakinja

Dr. Časl porazom u uzvratu do polufinala Lige prvakinja

Ni Xia Lian osvojila je bod za Zagrepčanke.

Stolnotenisačice Dr. Časla izborile su polufinale Lige prvakinja. U uzvratnom susretu, koji se kao i prvi meč igrao u francuskom brdskom mjestašcu Etivalu, zagrebačka ekipa, koja brani europski naslov, je poražena s 3:1.

S obzirom da je u prvom meču Dr. Časl pobijedio 3:0, među četiri najbolje europske ekipe probio se hrvatski predstavnik. Teško je bilo za očekivati da će francuska ekipa uspjeti stići prednost iz prvog susreta, 3:0 bez izgubljenog seta, pogotvo kad ti s druge strane stoje takve tri igračice.

Da ne bi bilo nekakvih nesporazuma na prvoj poziciji je zaigrala naiskusnija igračica Ni Xia Lian, koja nije ni igrala prvi susret, te s 3:0 svladala Iacob.

Tim susretom otklonjene su sve dvojbe po pitanju ukupnog pobjednika, no svejedno igračice Etivala nisu klonule već su svojoj publici poklonile pobjedu te pritom šokirale zagrebačku ekipu. Li Jie okrenula je početno vodstvo Shao Jien, no francuska predstavnica je uspjela dobiti četvrti set nakon produžetka, a nakon toga i odlučujući peti za prvi bod Etivala.

U trećem meču je Doo Hoi Kem ušla previše opušteno protiv Dolgih, izgubila je prva dva seta i potom se vratila te izjednačila, ali i ona je kao Li Jie pokleknula u petom setu. U posljednjem meču Shao Jien je upisala i drugu pobjedu te donijela pobjedu Etivalu.

“U prvom susretu je sve bilo riješeno. Tada je sve bilo izvrsno, dok uzvrat, nažalost, nije bio takav. Nije u redu da se jedna takva ekipa, koja je europski prvak, zafrkava. To zamjeram igračicama, nije bio dovoljno profesionalan pristup u uzvratu. No, cijelu sezonu igramo promjenjivo, ali zasad svuda guramo dalje. Nadam se da ćemo početi igrati kako se od nas i očekuje” – objasnio je predsjednik kluba Martin Tino Časl.

U polufinalu Dr. Časl će na boljeg iz susreta Hodonina i Berlina, u prvom susretu Čehinje su slavile s 3:1. U ostalim susretima četvrftinala Metz je poražen od Linza AG s 2:3, a Sporting od Tarnobrzega s 1:3.

Dr. Časl – Etival Clairefontaine 1:3 (3:0)

Ni Xia Lian – Iacob 3:0 (10:8, 10:7, 10:8)

Li Jie – Shao Jien 2:3 (9:11, 11:6, 11:6, 10:12, 8:11)

Doo Hoi Kem – Dolgih 2:3 (9:11, 6:11, 11:9, 11:8, 8:11)

Ni Xia Lian – Shao Jieni 1:3 (6:11, 5:11, 11:8, 7:11)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.