Drama u Italiji: Serie B suspendirana!

Drama u Italiji: Serie B suspendirana!

Nevjerojatne scene iz Italije.

Drama u talijanskom nogometu dosegnula je svoj vrhunac, a danas je i pala odluka da se kompletna Serie B suspendira!

Cijela situacija pokrenuta je nakon bankrota tri drugoligaša. Čim su Avellino, Bari i Cesena bankrotirali, automatski su ispali iz prvenstva pa je liga ostala na manjem broju klubova od dopuštenih prema pravilima – 19.

Uslijed ovakve situacije nogometni savez Italije morao je reagirati i po hitnom postupku proveo je odluku da se nadalje igra s 20 klubova, no problem je što sada nedostaje jedan klub.

Iako je bilo predloženo da u Serie B uđe jedan trećeligaš, prijedlog je odbijen pa su Catania, Novara, Pro Vercelli, Siena i Ternana iz treće lige zajednički tužili ligu sudu, od kojeg su zatražili da se druga liga suspendira do daljnjeg, ili će i oni štrajkati pa će i Serie C morati biti suspendirana.

Regionalni sud u Rimu morao je donijeti odluku suspendiranja prvenstva, dok nacionalni savez ne donese odluku koliko će se klubova na kraju natjecati. Konačna odluka trebala bi biti donesena sredinom listopada, što znači da je jedna stvar sigurna, a ona je da se minimalno do 09. listopada Serie B neće igrati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.