Kreće 27. izdanje Druge HNL

Druga HNL: Počinje nova sezona

Druga HNL: Počinje nova sezona

Sezonu otvaraju Gorica i Dinamo II. Što se novih drugoligaša tiče, Varaždin gostuje kod Novigrada, dok Hajduk II i Kustošija igraju međusobno

Utakmicama GoricaDinamo II i Hrvatski dragovoljacDugopolje starta nova sezona Druge HNL. Ovo je ukupno 27. i 12. uzastopna sezona jer se od sezone 2006./07. igra jedinstvena Druga HNL koja je prije bila podijeljena po skupinama.

Vrijedi istaknuti da je od sezone 1998./99. do sezone 2000./01. Druga HNL također bila jedinstvena, a skupine u kojima se igrala bile su Istok, Jug, Sjever, Središte i Zapad. Zanimljivo, 1992. godine klubovi iz skupine Istok nisu mogli igrati zbog ratnih zbivanja, a od sezone 2001./02. do sezone 2002./03. skupine su bile spojene pa se igralo prema principu Sjever – Istok i Zapad – Jug.

Do posljednjeg kola bila je neizvjesna borba za 2. mjesto između Gorice i Solina. Razlika između ta dva kluba bila je samo dva boda (Gorica je imala 56 bodova, a Solin 54 boda). U posljednjem kolu sastali su se upravo Gorica i Solin, a to je ujedno bio i derbi kola. Goričanima je odgovarao remi, a Solinjanima je trebala pobjeda. Utakmica koja je odigrana na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici završila je 1:1, što na kraju znači da je Gorica druga, a Solin treći.

Vrijedi spomenuti da je Rudeš osvojio povijesni naslov prvaka i izravno se plasirao u Prvu HNL, dok Gorica ipak nije uspjela doći do društva najboljih jer je u dvije utakmice doigravanja za popunu Prve HNL protiv Cibalije poražena s ukupnih 1:5 (0:2, 1:3). Iz Druge HNL ispali su Imotski i Zagreb, a umjesto njih ušli su Hajduk II, Kustošija i Varaždin kojima će ovo biti premijerna sezona.

Što se trenera tiče, sedam klubova promijenilo je trenera prije početka sezone. Promjene su napravili Dinamo II (Mario CvitanovićIgor Jovičević), Gorica (Davor MladinaDean Klafurić), Hajduk II (Marko LozoSiniša Oreščanin), Hrvatski dragovoljac (Iztok KapušinDamir MilinovićIgor Pamić), Kustošija (Renato JurčecDenis Bezer), Lučko (Dražen BiškupBesnik Prenga) i Sesvete (Denis Bezer – Sergej Jakirović).

Vrijedi podsjetiti da nakon prvog dijela ili dva kruga natjecanja (22 kola) slijedi drugi dio ili treći krug od još 11 kola i da će od sljedeće sezone Druga HNL imati 16 klubova (ovo je posljednja sezona sa 12 klubova trokružno), što znači da na kraju sezone posljednji izravno ispada iz drugoligaškog društva (umjesto njega ulaze prvak Treće HNL Istok, Jug i Zapad te drugi iz Treće HNL Istok i Zapad), a pretposljednji igra kvalifikacije protiv drugog iz Treće HNL Jug.

Prošla sezona pokazala je da je ovo liga u kojoj svatko svakoga može iznenaditi, a to bi se moglo dogoditi i ove sezone. U svakom slučaju, sezona bi mogla biti neizvjesna i zanimljiva.

Parovi 1. kola Druge HNL:

Petak, 18. kolovoza: Gorica – Dinamo II (17.00), Hrvatski dragovoljac – Dugopolje (20.00).

Subota, 19. kolovoza: Lučko – Šibenik, Solin – Sesvete, Novigrad – Varaždin (17.30).

Nedjelja, 20. kolovoza: Hajduk II – Kustošija (17.00).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.