Duvnjak iskazao nezadovoljstvo rasporedom na SP

Duvnjak iskazao nezadovoljstvo rasporedom na SP

Hrvatska je igrala osam utakmica u 13 dana.

Tempo utakmica na Svjetskom rukometnom prvenstvu bio je brutalan, a s tim se slaže i ponajbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak, koji smatra kako je broj utakmica u takvom periodu jednostavno prevelik.

Kauboji su odigrali osam utakmica u tek 13 dana, a pred kraj natjecanja kod nekih igrača umor jednostavno uzme svoje.

“Mi kao igrači možemo napraviti malo ili ništa. Čitao sam da je i puno drugih igrača reklo istu stvar. Jednostavno, to nije normalno – odigrali smo osam utakmica u ne znam koliko malo dana. To je brutalno za tijelo” – rekao je Duvnjak koji je zajedno s ostalim izabranicima Lina Červara ostvario cilj: plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre!

“U prvom smo krugu igrali jako dobro, a jedinu lošu utakmicu odigrali smo na otvaranju druge faze protiv Brazila. Nakon toga je sve bilo puno teže, ali pokazali smo karakter protiv Njemačke samo dan kasnije. Nakon toga smo skupili snage i pobijedili Francusku te osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine. Možemo biti zadovoljni. Sada želimo u Tokio i to nam je glavni cilj, nadam se da ćemo svi ostati zdravi” – zaključio je kapetan kauboja za Handball World.

A zdravi bi kauboji trebali ostati do travnja, kada Hrvatska igra kvalifikacijske utakmice sa Srbijom.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.