Dužnosnici Fife primili su mito u iznosu koji premašuje 100 milijuna dolara!

Dužnosnici Fife primili su mito u iznosu koji premašuje 100 milijuna dolara!

U cijelu operaciju u FIFA-i bilo je uključeno više od deset osoba, ali u srijedu ujutro nisu se sve nalazile u Zurichu. Istraga američkih vlasti bila je usredotočena prema delegatima FIFA-e koji dolaze iz regija Sjeverne i Srednje Amerike (CONCACAF).

Ured švicarskog glavnog tužitelja objavio je kako ispituje deset osoba koje su bile članovi IO FIFA-e 2010. godine kada je SP 2018. dodijeljeno Rusiji, a SP 2022. Katru.

Iz središta FIFA-e zaplijenjeni su dokumenti pohranjeni u njihovim IT sustavima.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko zanijekao je da su uhićenja dužnosnika povezana s ruskom kandidaturom za domaćinstvom Svjetskog prvenstva. Iz FIFA-e su odbili komentirati navode Ureda švicarskog glavnog tužitelja.

Švicarska policija na zahtjev FBI-a u srijedu ujutro je uhitila šestoricu visokih dužnosnika FIFA-e u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju i to uoči godišnjeg kongresa FIFA-e tijekom kojeg će se održati izbori za predsjednika.

Odvjetnički ured za istočni New York provodi istragu protiv uhićenih osoba zbog primanja mita od ranih 1990-ih do danas. Oni su primali novac od tvrtki koje se bave promocijom sporta putem medija, te su bili umiješani u uhodane putove kojima su potkupljivani niži dužnosnici u FIFA-i, a ukupni isplaćeni iznosi premašuju 100 milijuna dolara,” objavljeno je iz Švicarskog saveznog pravnog ureda.

U malverzacijama u FIFA-i bilo je uključeno više od deset osoba, ali u srijedu ujutro nisu se sve nalazile u Zurichu. Istraga američkih vlasti bila je usredotočena prema delegatima FIFA-e koji dolaze iz regija Sjeverne i Srednje Amerike (CONCACAF).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.