Dva srebra i bronca za Hrvatsku na svjetskom ekipnom stolnoteniskom prvenstvu u Bratislavi

Dva srebra i bronca za Hrvatsku na svjetskom ekipnom stolnoteniskom prvenstvu u Bratislavi

Od 17. do 20. svibnja u Bratislavi se nadmetalo 116 ekipa iz 34 zemalja, a koje su se bore za 11 naslova u muškoj konkurenciji te za 5 naslova u ženskoj konkurenciji.

(foto: HPO)

Jučer je u Bratislavi završilo prvo ekipno svjetsko prvenstvo za osobe s invaliditetom na kojemu su hrvatske ekipe osvojile dva srebra i broncu. Podsjetimo kako su u petak Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile srebro pobjedom nad Turskom 2:1.

Par Mužinić – Dretar u prvom meču izgubile su od Altintas Nergis-Duman Hatice 1:3. Potom je Anđela Mužinić savladala s 3:2 Altintas. Konačnu pobjedu donijela je Helena Dretar Karić koja je bila bolja od Duman 3:2.

Jučer u prijepodnevnom programu, par Mirjana Lučić i Sandra Paović, osvojile su brončanu medalju izgubivši u polufinalu od Brazila 2 : 0. Brazilski par Brune Costa Alexandre i Rauen Danielle slavile su 3:1. U pojedinačnom meču Mirjana Lučić izgubila je s 3 :0 od brončane paraolimpijke iz Rija Brune Costa Alexandre.

U popodnevnom programu u finalu su Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić u srazu sa španjolskom ekipom Alvaro Valera i Alberto Seoane Alcazar poraženi s 2:0. U parovima su Španjolci bili bolji s 3:0, da bi u pojedinačnom meču Pavao Jozić izgubio od Alvaro Valera s 3:0.

Svečani doček naših stolnotenisača održat će se na tiskovnoj konferenciji zakazanoj za utorak, 23. svibnja, u 11 sati u prostorijama Sportskog saveza Zagreba.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.