Dvije medalje za Hrvatsku na EP do 21 godine u taekwondou

Dvije medalje za Hrvatsku na EP do 21 godine u taekwondou

I Doris i Ivan u finalnim dvobojima imali su ruske predsatvnike za protivnike.

Prvog dana natjecanja na Europskom prvenstvu do 21 godine starosti u taekwondou koje se održava u poljskom glavnom gradu Varšavi, Hrvatsku je predstavljalo pet sportaša, a sjajan start natjecanja obilježen je osvajanjem dvije medalje, od čega jedne zlate i jedne srebrne.

Članica TK Dubrave, Doris Pole postala je europska prvakinja do 73 kilograma. Na putu do zlata savladala je lagano tursku predstavnicu Uklu Uzun i Španjolku Leu Lopez Blanco, a potom je imala težak meč sa  Ruskinjom Anom Picjugonom koji je dobila sa 4:3. U polufinalu je Doris bila bolja od Njemice Aleme Hadžić, a za kraj je savladala Ruskinju Anastasiju Baklanovu.

Ivan Šapina, član TK Osvita izgubio je u kategoriji do 87 kilograma finalnu borbu od Rusa Petra Štulkova i zadovoljio se srebrnom medaljom. Do finala je Šapina savladao Georgija Surkova, Apostolasa Taramasa i Antonija Artala.

Matija Črep je poražen u prvom kolu do 63 kilograma, kao i Paula Bočkaj u kategoriji do 53 kilograma. Laura Glasnović (do 73 kilograma) zaustavljena je u drugom kolu.

Hrvatska na Europskom prvenstvu ima ukupno 18 predstavnika.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.